Използването на интернет се свързва с по-добро качество на живот,

...
Използването на интернет се свързва с по-добро качество на живот,
Коментари Харесай

Ново проучване: Високото потребление на интернет и по-доброто качество са взаимосвързани

Използването на интернет се свързва с по-добро качество на живот, демонстрира научно проучване, представено Пи Ей Мидия/ДПА.
Учени от Оксфорд са открили, че обратно на известните опасения за връзката сред използването на интернет и качеството на живот световната мрежа в действителност носи позитиви.

Анализирани са данни от 2 млн. души на възраст сред 15 и 99 години от 168 страни. Резултатите демонстрират, че удовлетворението от живота в страните с достъп до интернет е с 8,5 % по-високо спрямо другите. Повече от 33 хиляди разнообразни статистически модела и бази данни демонстрират, че 84,9 % от асоциациите, свързани с интернет, са положителни.

Андрю Пшибилски, професор в Оксфордския интернет институт, сподели, че идва време, в което хората няма да се безпокоят за потреблението на обществени медии от младежите.

Професор Мати Вуоре от университета в Тилбург споделя, че учените са били сюрпризирани да намерят положителна корелация сред качествения живот и използването на интернет. Взети са поради следните знаци - задоволство от живота, дневен отрицателен или положителен опит, харесване на личното местопребиваване и възприятие на защитеност, обвързвано с него, физическо благоденствие, общностно благоденствие. Фактори като обучение, икономическо богатство и здраве също са взети поради. Изследването не е фокусирано върху обществените медии, отбелязва ДПА.

Открихме, че тези, които имат достъп до интернет и употребяват интензивно мрежата, оповестяват за доста по-високо качество на живот спрямо тези, които не го вършат, сподели проф. Пшибилски.

Надяваме се нашето проучване да даде по-широк подтекст на дебата за времето пред екрана, сподели още той.
Изследването е оповестено в сп. American Psychological Association's Technology, Mind and Behaviour.

Използвани са данни на " Галъп уърлд пол ", обхващащи отчети за 2 414 294 души от 168 страни в интервала сред 2006 и 2021 година

 

Източник Дарик

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР