Специални модули загряват ръкохватката на колелото до 40°C в рамките

...
Специални модули загряват ръкохватката на колелото до 40°C в рамките
Коментари Харесай

Самоподгряващи се вело-дръжки топлят ръцете през зимата


Специални модули загряват ръкохватката на колелото до 40°C в границите на 15 минути
(снимка: Polar Plug видео)

Все повече хора карат велосипеда си и през зимата, та дори и на сняг – само че никой не обича да му е студено на ръцете по време на колоездене. Не може ли да се подгряват някак ръкохватките, та да стоплят дланите? Може – за това е проектирана системата Polar Plug.

Рожба на буен фен на планинското колоездене на име Брандън Ленц, се състои от два цилиндрични модула, които се вкарват в двата края на кормилото, вместо съществуващите тапи. Това значи, че те се оказват съвсем напълно вътре в дръжката, тъкмо под съществуващите дръжки.
още по тематиката
Всеки блок съдържа електрически нагревателен детайл и литиева батерия, дружно с бутон за зареждане на изпъкналия външен край. Едно натискане на този бутон включва детайла, което го кара да излъчва топлота през тръбата на кормилото и в гумената ръкохватка.

Ленз споделя, че модулът доближава температура 100-105°C, като по този начин затопля външната повърхнина на ръкохватката до 40°C в границите на 15 минути. Вграден датчик следи вътрешната температура, като освен усилва мощността при изключително студени условия, само че и защищава всичко от прекомерно нагряване.



Твърди се, че системата е съвместима както с плоски кормила от алуминий, по този начин и с такива от въглеродни нишки, стига вътрешният им диаметър да не е по-широк от 17,5 милиметра.

Едно 2-часово USB зареждане на батериите би трябвало да бъде задоволително за най-малко пет часа приложимост – макар че тази цифра явно ще варира според от температурата на околната среда на обособените консуматори.

В момента създаването търси поддръжка в и да се надяваме, че скоро ще види бял свят. Предварителната цена на Polar Plug е 99 $, а когато излезе на пазара системата ще се продава за 150-200 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР