Собствениците на недвижими имоти в София ще могат да получават

...
Собствениците на недвижими имоти в София ще могат да получават
Коментари Харесай

От 2019 г. местните данъци за сгради в София ще се съобщават и електронно

Собствениците на недвижими парцели в София ще могат да получават информация за данъчните си отговорности от Столичната община по електронен път. За задачата те ще би трябвало да се откажат от хартиените известия, като изпратят заявление до районните отдели на дирекция " Общински доходи " до 12 януари 2018 година Услугата ще стартира да се предлага от 2019 година, оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

За да стартират да получават информацията по електронен път, притежателите ще би трябвало да показват персонална карта, като в заявката да посочат имейл адрес, на който им бъде изпращана справката за отговорностите им за недвижимото имущество.

В края на тази година изтича срокът, в който притежателите могат да подадат заявление за понижаване на таксата си за битови боклуци за парцели, които не употребяват през цялата година.
От Столичната община оферират и опция за отвод от приемане на каквато и да било информация за отговорностите за недвижимото имущество. За задачата притежателите ще би трябвало да изпратят заявление за това още веднъж в някои от районните отдели на дирекция " Общински доходи ".

В подобен случай, че ще би трябвало притежателите независимо да ревизират дължимите суми. Това е допустимо по електронен път на страницата на Столичната община, за което е належащо издаване на самостоятелен пин код. Услугата разрешава и заплащане на дължимите налози и такси. Пин кодът се издава в районните данъчни отдели с показване на документ за идентичност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР