Собствениците на лондонския хотел Риц (Ritz), убежище за кралски особи,

...
Собствениците на лондонския хотел Риц (Ritz), убежище за кралски особи,
Коментари Харесай

За 1 милиард долара бляскавият лондонски "Риц" може да стане ваш

Собствениците на лондонския хотел " Риц " (Ritz), леговище за кралски особи, държавни глави и кино звезди, намекнаха, че са склонни да продадат първокласната постройка за 1 милиард $. Това сподели източник, представен от " Ройтерс ".

Открит през 1906 година от швейцарския хотелиер Сезар Риц, хотелът на висшето общество е приемал Чарли Чаплин през 20-те години на предишния век и е бил употребен като място за срещи от Уинстън Чърчил, Дуайт Айзенхауер и Шарл дьо Гол, с цел да разискват интервенциите през Втората международна война.

Днес хотелът предлага на заможната си клиентела от целия свят 111 стаи, 25 жилището, редица питейни заведения и заведения за хранене и фамозната зала " Палм корт ", където се сервира придирчив следобеден чай, а мъжете би трябвало да носят вратовръзки.

От 1995 година хотелът е благосъстоятелност на близнаците Дейвид и Фредерик Баркли, които имат и в. " Дейли телеграф ". Двамата нормално отклоняват молбите за изявленията и не дават доста детайлности за бизнес тактиката си.

Близък до близнаците източник обаче сподели пред " Ройтерс ", че те неотдавна са получили няколко предложения за " Риц ", направени по самодейност на купувачите. Последните доклади на хотела дават оценка за хотела, което укрепи спекулациите, че при задоволително висока оферта те са подготвени да продават.

В докладите се показва, че бизнесът " не е и не е бил предлаган за продажба ". Източникът обаче удостовери, че публикуването на пазарната оценка от над 800 милиона лири (980 милиона долара) е била забележителен намек от братята Баркли.

Според шефовете пазарната оценка на хотела отразява цялостната благосъстоятелност върху него, отличното му местонахождение на оживената улица " Пикадили " покрай Бъкингамския замък, качеството на постройката и името на марката.

Оборотът на хотела през 2018 година е бил 47 милиона лири, а оперативната облага е била 15 милиона лири, демонстрират сметките.

 За 1 милиард $ блестящият лондонски
© Toby Melville, Reuters

Независимият специалист по недвижими парцели Пол Олиф отбелязва, че високата пазарна оценка, която се основава по-скоро на престижа на хотела, в сравнение с финансовото му показване, може да е затруднение за договорката.
" Независимо дали цената е повишена или не, това не трябва да се преглежда като индикация, че пазарът на хотели във Англия поддържа високи цени в по-широк подтекст, преди всичко тъй като " Риц " е обособен случай " споделя той.

Лондонският " Риц " не е обвързван с парижкия си адаш. Двата хотела са учредени от един и същи човек, само че в този момент имат разнообразни притежатели. Именно в парижкия " Риц " принцеса Даяна вечеря преди съдбовната автомобилна злополука през 1997 година.

Потенциалната продажба на лондонския " Риц " беше оповестена за първи път от в. " Таймс ".

Представител на братята Баркли отхвърли да разяснява информацията. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР