Снощният сблъсък между Каролин Гарсия и Дария Касаткина със сигурност

...
Снощният сблъсък между Каролин Гарсия и Дария Касаткина със сигурност
Коментари Харесай

Гарсия: Изминах дълъг и труден път през последните години


Снощният конфликт сред Каролин Гарсия и Дария Касаткина сигурно ще е измежду тези, които французойката ще помни постоянно. Световната №6 бе доста покрай отпадане от Финалите на WTA, откакто загуби първия сет, само че след това реализира зрелищен поврат и стигна до полуфиналите на шампионата за повторно в кариерата си. След мача Гарсия даде изявление за Tennis Channel, в което разяснява основните съгласно нея мигове от най-интригуващия мач в шампионата до този миг.

„ Не мога да ви кажа по какъв начин тъкмо съумях да победя. Опитах се да запазя позитивната си настройка, да бъда нападателна и да наложа своя жанр. За всички мачове споделяме, че би трябвало да се раздадеш на 100 %, с цел да не изпитваш никакви съжаления, без значение от резултата. Това значими в още по-голяма степен за този шампионат. И двете знаехме, че победителката отива на полуфинал и затова напрежението беше голямо. Дадох всичко от себе си и реализирах голям триумф. В някои интервали от мача играта не бе изключително атрактивна, само че се раздадох изцяло и съумях да се преборя “ – разяснява полуфиналистката от US Open.

Най-вълнуващата част от мача несъмнено бе маратонският девети гейм в заключителния сет. При 4-4 Гарсия стигна до цели шест благоприятни условия за пробив, само че не съумя да оползотвори нито една от тях и Касаткина се приближи до успеха.

„ Определено беше доста тежък гейм. Дария поведе с 40-15, само че съумях да изравня. След това аз имах няколко брейкпойнта, а пред нея също се откриха благоприятни условия да завоюва гейма. Тя подходи по-тактически и отправяше топки към тялото ми. Случва се да сгреша, само че този път позволих една и съща неточност три пъти и това ме изнерви. Обикновено играя нападателно и пожертвам при ударите си, само че този път не го направих. След гейма бях доста ядосана на себе си, само че знаех, че би трябвало да остана спокойна и съсредоточена и да продължа да се боря за всяка точка, с цел да съумея да остана в мача “.

Гарсия се класира измежду четирите най-хубави на Финалите за повторно, откакто през 2017 година претърпя проваляне от Винъс Уилямс. Французойката съобщи, че това достижение е доста значимо за нея, защото е резултат от доста труд и ограничения през последните няколко години.

„ Да съм на полуфиналите значи доста за мен. Самият факт, че се класирах за този шампионат, за мен беше триумф, защото е необикновено да завършиш годината като една от осемте най-хубави тенисистки в Тура. Изминах доста дълъг и сложен път от 2017 година насам. Това бяха няколко сложни години, в които се пробвах да натрупвам опит както като тенисистка, по този начин и като човек. Освен това претърпях и няколко травми, които оказаха съществено въздействие върху представянето ми. Въпреки това обаче си построих жанр, придържам се към него и ето, че той ме води до полуфиналната фаза на един от най-големтие шампионати в женския тенис. Това е изрично доказателство, че даже в случай че от време на време се чувстваш изтощен и отчаян, би трябвало да продължаваш да се бориш до дъно “ – приключи шампионката от Синсинати.

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде Мария Сакари, която записа три чисти победи в груповата фаза. Двубоят е плануван за 22:30 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР