Службите за сигурност са допуснали най-малко три основни пропуска, които

...
Службите за сигурност са допуснали най-малко три основни пропуска, които
Коментари Харесай

Най-малко три пропуска в сигурността са позволили самоубийството на Слободан Праляк

Службите за сигурност са позволили минимум три съществени пропуща, които разрешиха на военновременния водач на босненските хървати Слободан Праляк да се самоубие в правосъдната зала на Трибунала в Хага, написа хърватски всекидневник, представен от организация Фокус.
Първият пропуск бе изработен в ареста за задържане, където Праляк не е деликатно тестван при наспускане на килията. Източници на изданието са уверени, че някогашният военачалник е съумял да се снабди с бутилката отрова точно при излизането си от нея.
Вторият сериозен пропуск на службите за сигурност е слабата инспекция на входа в постройката в Хага, в която се обитава Междунардоният арбитражен съд за някогашна Югославия. Третият е неналичието на защита в правосъдната зала, която можеше да попречва Праляк да извади бутилката от джоба си и да изпие отровата.
Защитник на някогашния хърватски военачалник Анте Готовина увери, че в опита си да подсигурява сигурността, Трибуналът в Хага е наложил доста строги ограничения при влизане в правосъдната зала, което основава усложнения и на самите юристи. Мерките за сигурност на обвинения са изключително строги в деня, в който се произнася присъдата против него. Ето за какво юристът показа откровената си изненада от събитията, като изрази убеденост, че ще бъде инициирано следствие по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР