Премиерът на Полша Доналд Туск заяви днес, че страната му

...
Премиерът на Полша Доналд Туск заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Полша: Срещу нас се води хибридна война. Ще укрепим допълнително границата с Беларус

Премиерът на Полша Доналд Туск съобщи през днешния ден, че страната му стартира работа по в допълнение подсилване на цялата си източна граница, тъй като страната се изправя пред това, което той дефинира като " хибридна война ", обвързвана с незаконната миграция от Беларус, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Премиерът не даде спомагателни елементи нито за плануваните дейности, нито за средствата, които ще бъдат отпуснати, само че съобщи, че " няма ограничавания "  по отношение на националната сигурност.

" Полско-беларуската граница е неповторимо място заради натиска на незаконната имиграция. Фактически си имаме работа с прогресираща хибридна война ", съобщи министър председателят по време на среща с граничари и бойци на границата.  " Не се съмнявайте – страна с все по-агресивни планове по отношение на Полша като Беларус съучаства в организирането на такава процедура на полската граница ", добави той.

Предишното държавно управление на Полша и Европейският съюз упрекнаха Беларус през 2021 година, че употребява мигрантския приток, с цел да упражни напън на Европейски Съюз поради наложените на Минск наказания. Беларус отхвърли обвиняванията.

Оттогава опитите за секване на границата не престават, като броят им зависи и от измененията в атмосферните условия. Полската гранична работа съобщи, че сега ежедневно се подхващат към 300 опита за незаконно секване на границата.

Напрегнатите връзки сред прилежащите страни се утежниха в допълнение след нашествието на беларуския съдружник Русия в Украйна.

Предишното държавно управление на Полша построи дълга 180 километра и висока 5,5 метра ограда по границата с Беларус, за се пази против незаконната миграция. Тя е допълнена от система от датчици и камери за наблюдаване.

Туск съобщи, без да даде елементи, че новите укрепления ще се изградят по " цялата източна граница ", като е  възможно да се включи и тази с Украйна и Русия (Калининградският ексклав на Русия граничи с Полша от североизток – бел. ред.).

" Това не е единствено граница на Полша, само че и на Европейския съюз. Затова нямам подозрения, че цяла Европа ще би трябвало да влага в своята сигурност, инвестирайки в източната граница на Полша ", съобщи Туск.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР