Кафяв кон, който повече от 24 часа бил заклещен на

...
Кафяв кон, който повече от 24 часа бил заклещен на
Коментари Харесай

За да не се удави: С дни кон стои блокиран на покрив в Бразилия

Кафяв кон, който повече от 24 часа бил заклещен на покрив на постройка, потопена под вода в Бразилия, се трансформира в сензация в обществените мрежи. На видео, снимано с дрон, се вижда по какъв начин животното едвам мърда, в опит да балансира, с цел да не падне.

Спасяването му обаче вдъхна вяра в доста хора по целия свят. Специален екип разкрил местоположението на коня, пожарникари го упоили и го положили в надуваема лодка, с която го откарали на сушата.

349 килограмовият кон, на име Карамело, е на към 7 години и сега се възвръща във ветеринарна клиника. По думите на ветеринарите животното било извънредно обезводнено.

 Най-тежките от 80 година наводнения: Над 40 са жертвите в Бразилия, десетки са в неопределеност (ВИДЕО И СНИМКИ) Светът 3 мин. Най-тежките от 80 година наводнения: Над 40 са жертвите в Бразилия, десетки са в неопределеност (ВИДЕО И СНИМКИ)  Жертви, ранени, търсят се: Наводненията в Бразилия (САТЕЛИТНИ СНИМКИ ПРЕДИ И СЛЕД) Светът 3 мин. Жертви, ранени, търсят се: Наводненията в Бразилия (САТЕЛИТНИ СНИМКИ ПРЕДИ И СЛЕД)  Драматични наводнения в Бразилия, избавят хора от покриви на здания (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 2 мин. Драматични наводнения в Бразилия, избавят хора от покриви на здания (СНИМКИ и ВИДЕО)  Най-тежките от 80 година наводнения: Над 40 са жертвите в Бразилия, десетки са в неопределеност (ВИДЕО И СНИМКИ) Светът 3 мин. Най-тежките от 80 година наводнения: Над 40 са жертвите в Бразилия, десетки са в неопределеност (ВИДЕО И СНИМКИ)  Жертви, ранени, търсят се: Наводненията в Бразилия (САТЕЛИТНИ СНИМКИ ПРЕДИ И СЛЕД) Светът 3 мин. Жертви, ранени, търсят се: Наводненията в Бразилия (САТЕЛИТНИ СНИМКИ ПРЕДИ И СЛЕД)  Драматични наводнения в Бразилия, избавят хора от покриви на здания (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 2 мин. Драматични наводнения в Бразилия, избавят хора от покриви на здания (СНИМКИ и ВИДЕО)

„ Конят беше извънредно отпаднал. Подходихме доста умерено “, изясни капитанът на избавителната интервенция Тиаго Франко.

Снимка: EPA

От предходната седмица досега екипите в Бразилия са избавили към 10 000 животни, а доброволчески организации работят по спасяването на още десетки хиляди. Няма публични данни за броя на мъртвите или изчезнали животни, само че по информация на локалните медии те са стотици.

Припомняме, че южните елементи на Бразилия са в бедствено състояние поради най-тежките от 80 години наводнения. Най-сериозно обиден е южният щат Рио Гранде дел Сул на границата с Аржентина и Уругвай, оповестява Ройтерс.

Снимка: EPA

Броят на жертвите е към този момент над 100. Това е четвъртото сходно естествено злополучие за последната година. Големи наводнения имаше през юли, септември и ноември 2023 година, като жертвите тогава бяха общо 75 души.

Снимка: EPA

По данни на Бразилската геоложка работа сегашните наводнения в Рио Гранде дел Сул са по-големи от тези от времето на историческия потоп през 1941 година В някои градове е записано най-високото равнище на водата, откогато е почнала да се води статистика преди близо 150 години.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР