Made in China – Произведено в Китай“, често е нарицателно

...
Made in China – Произведено в Китай“, често е нарицателно
Коментари Харесай

Made in China: Това не е Санторини, а имитация на гръцкия остров в Китай

Made in China – „ Произведено в Китай “, постоянно е нарицателно за неприятно качество и за зле направена реплика на истинска стока. Сега китайците обаче пресъздават и цялостен остров. Става въпрос за обичания от туристите Санторини в Гърция, който е прочут с цветовете си в бяло и синьо и красивите си залези.

Санторини към този момент съществува и в Китай – не е обаче измежду морето, а в езеро в провинция Юннан, която се намира в югозападната част на страната. Там е издигнат цялостен ваканционен комплекс - Santorini Dali Resort, с типичните варосани къщи в емблематични цветове.

“Мястото е впечатляващо, само че безусловно не може да се съпостави с оригинала ”, споделя италианската тиктокърка Ясмин декор Рун, която учи в Китай и прибавя: „ Исках да видя китайски Санторини с очите си. “

Китай влага повече от един милиард евро в плана, който е ситуиран на 3700 хектара. В комплекса има хотели, заведения за хранене и магазини. Той е изключително известен измежду влюбените двойки.

Разбира се обаче му липсват Егейско море, вулканът, залезите и цялостната гръцка атмосфера. Проектът постоянно е описван като fake Санторини.

Но той притегля гости с това, че има „ ясно небе “, „ спокойна атмосфера “ и " опция да се насладите на ледено фрапе на слънце - тъкмо като в Гърция “.

Слънчевият гръцки остров е изключително известна сватбена дестинация за китайски двойки, което може да е и измежду аргументите над 1 милиард евро да бъдат вложени в пресъздаване на копието му в провинция Юннан.

27-годшишната Ясмин декор Рун инцидентно попаднала на Santorini Dali Resort, до момента в който пътувала сама из Китай, макар че към този момент била виждала фотоси на мястото.

Курортът става извънредно прочут измежду китайците – изключително за тези, които не могат да си разрешат пътешестване до гръцкия остров.

Според Ясмин декор Рун, която учи интернационалните връзки и световно ръководство в Китай, макар че репликата е много впечатляваща, нищо не може да се съпостави с същинския Санторини.

 Санторини в Китай Снимка:

„ Santorini Dali Resort е ситуиран на едно от най-живописните места в Китай, атмосферата в действителност припомня за Гърция. Двойка младоженци беше там за сватбената си фотосесия – тъкмо като в достоверния Санторини. Обстановката е зашеметяваща, само че Гърция в своята достоверност е незаменима “, разяснява Рун.

Според нея „ репликата " на Санторини е жест на удивление.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР