След успеха на Доза Щастие режисьорът Яна Титова е готова

...
След успеха на Доза Щастие режисьорът Яна Титова е готова
Коментари Харесай

Порнография, сводничество, секс с учиел - на какво е готово едно 16-годишно момиче, за да сбъдне мечтата си

След триумфа на " Доза Щастие " режисьорът Яна Титова е подготвена с втория си пълнометражен филм. " Диада " следва да излезе на огромен екран на 10 ноември 2023 година, а първият формален филмов откъс към този момент е реалност.

Сложният свят на младежите през погледа на Яна Титова

Режисьорката с втори пълнометражен филм след " Доза благополучие "

Въпреки че филмът се концентрира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в дребен град и има огромна фантазия - да замине при майка си в Америка, където да учи изобразяване, " Диада " в действителност визира голям брой деликатни тематики, близки до света и страстите на младежите. Сценарият е на самата Яна Титова, която завоюва премията " Златна роза " за постановка, поради " умеенето си да основава динамични и многопластови подиуми и да поддържа темпото на кино лентата ".

За нелеката задача да изиграе основната героиня, Яна избира Маргарита Стойкова, която пък познаваме от " Татковци " и която към този момент може да се похвали със " Златна роза " за дебют, с помощта на отличната ѝ актьорска игра в " Диада ". Още от филмовия откъс може да се види, че 19-годишната Маги сполучливо се превъплъщава в Дида, като реалистично минава през голям брой обстановки, които прекатурват живота на героинята ѝ единствено за броени часове.
 Снимка 636240

В главния актьорски състав на " Диада " влизат и редица обичани артисти като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други. За ролята на най-хубавата другарка на Дида - Ива, е определена Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално учебно заведение в София.
 Снимка 636239

Филмът е сниман в Ямбол през лятото на 2022 година, а операторската работа е дело на Мартин Балкански. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.

" Диада " е по кината от 10 ноември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР