С наближаването на лятото ставаме все по-активни и въобще не

...
С наближаването на лятото ставаме все по-активни и въобще не
Коментари Харесай

5 причини защо да консумираме повече горски плодове

С наближаването на лятото ставаме все по-активни и изобщо не ни свърта у дома, което е изцяло обикновено. Но около всички интензивности в никакъв случай не трябва да забравяме да се храним здравословно и разнообразно.
 5 храни, които ще ни оказват помощ да сме в по-добра форма
5 храни, които ще ни оказват помощ да сме в по-добра форма

Пътят към здравословния и уравновесен метод на живот

Просто тъй като по този начин ще сме в оптимална физическа форма и ще имаме повече сили за повече завършения. Разнообразното хранене, несъмнено, включва в себе си и потреблението на разнообразни плодове и зеленчуци. Като горските плодове да вземем за пример.

Освен извънредно вкусни, те са богати на хранителни вещества и могат да спомогнат за положителното ни здраве. Ето и пет аргументи за какво да консумираме повече горски плодове.

Богати са на антиоксиданти

В днешно време свободните радикали, които предизвикват редица болести, са на всички места към нас. Именно антиоксидантите ги държат под надзор.
 Снимка 582090

Има, което демонстрира, че боровинките, къпините и малините са с най-високо наличие на антиоксиданти, като антоцианини, елагова киселина и ресвератрол.

Може да подобрят кръвната захар

Някои проучвания както в лабораторна среда, по този начин и върху хора, демонстрират, че горските плодове могат да предпазят клетките от високите равнища на кръвна захар. Също по този начин да покачат инсулиновата сензитивност и да понижат кръвната захар.

Шестседмично измежду затлъстели хора с инсулинова устойчивост, които са консумирали смути от боровинки по два пъти дневно, е посочило усъвършенствания в инсулиновата сензитивност.

Имат доста фибри

Фибрите са значими хранителни субстанции за вярното действие на тялото ни. Горските плодове съдържат доста фибри, измежду които и разтворими фибри. Именно те забавят преминаването на храната през храносмилателния тракт, което понижава възприятието за апетит.
 Снимка 582091

По този метод елементарно можем да понижим приема на калории, просто тъй като ще се усещаме сити по-дълго време. А по този начин отслабването няма да е чак толкоз сложна задача. От всички горски плодове малините са най-богати на фибри, следвани от къпини, ягоди и боровинки. 

Борят се с възпаленията и намаляват холестерола

Възпаленията са неприятни, само че посредством тях тялото ни се бори с инфекции и разнообразни пострадвания. В днешно време възпаленията траят по-дълго време поради нарасналите равнища на стрес у хората, само че горските плодове могат да се окажат добър асистент.
 Снимка 664120

Черните малини и ягодите пък понижават равнищата на холестерол при хора със затлъстяване, пише Healthline.

Може да поддържат артериите здрави

Артериите са значими кръвоносни съдове и тяхното положително положение е ключово за нашето здраве. Консумацията на горски плодове усъвършенства функционалността на ендотелните кафези, които покриват кръвоносните съдове.
 5 храни, с които да подпомогнем растежа на косата
5 храни, с които да подпомогнем растежа на косата

Има фактори, с които не можем да се борим, само че храната дефинираме ние

По този метод понижаваме риска от сърдечни болести. Добрата новината е, че даже да преминат през термична обработка, боровинките да вземем за пример резервират антиоксидантите си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР