След като в края на 2020 г. VIVACOM стана първият

...
След като в края на 2020 г. VIVACOM стана първият
Коментари Харесай

VIVACOM избра Nokia за партньор в развитието на 10Gbps си оптична мрежа

След като в края на 2020 година VIVACOM стана първият оператор в България, който стартира да предлага скорости до 10 Gbps в оптичната си мрежа, тази година компанията възнамерява съществено разширение на покритието на модерната технология. Основен сътрудник в развиването на високоскоростния броудбанд ще бъде Nokia.

Сделката е подписана на групово равнище, като United Group – водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа, възнамерява да влага над 500 милиона евро за 5 години, с цел да обезпечи най-бързите и надеждни широколентови интернет услуги на актуалните си и бъдещи пазари, на които оперира. Инвестицията включва телекомуникационните марки на групата – VIVACOM, SBB, Telemach и Nova.

Партньорството с Nokia ще разреши на United Group да разгърне капацитета на 10Gbps съгласуваност, основана на технологията XGS-PON. Компанията ще усили скоростите в построените към този момент оптични мрежи на закрепените оператори в портфолиoто си и ще разшири покритието им в напълно нови градове и области. По този метод ще даде достъп до 10Gbps услуги на милиони частни и бизнес клиенти в Югоизточна Европа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР