След броени дни се навършват 29 години, откакто приключи земният

...
След броени дни се навършват 29 години, откакто приключи земният
Коментари Харесай

Кортни Лав лично пръснала черепа на дрогирания Кърт Кобейн

След броени дни се навършват 29 години, откогато завърши земният път на рок легендата Кърт Кобейн, който издъхна от патрон в главата.

 

И до през днешния ден обаче не стихват сензационните версии за кончината му. Канадският публицист Йън Халепир, който е създател на поредност документални бестселъри за Уитни Хюстън, Майкъл Джаксън и Ким Кардашиян, както и още куп скандални звезди, твърди, че няма метод фронтменът на „ Нирвана “ да се е самоубил, защото във съдбовния ден е бил прекомерно дрогиран, с цел да дръпне спусъка.

 

Той е безапелационен, че единствено тест с детектор на лъжата за брачната половинка на Кобейн – Кортни Лав, може да разсее подозренията, че тя има пръст в кончината му. Също по този начин добавя, че повода за гибелта, би трябвало да бъде изменена от самоубийство в ликвидиране. В поддръжка на думите си твърди, че разполага с нови доказателства от правосъдна медицина, които изровил неотдавна. Макар да не упреква никого, той въпреки всичко провокира Кортни да се яви най-сетне на полиграф като я увещава, че персонално той ще заплати теста.

 

Ако съмнението му не се удостовери, дава обещание да наеме билборд на „ Таймс Скуеър “, на който да напише „ Кортни Лав е почтена, оправдавам се за съмнението “.

От разказите на Йън излиза наяве, че в края на март 1994 година Кобейн е приет в болница в клиника за наркозависими като след свръхдоза изпада в кома при започване на същия месец.

 

Кърт гълтам доста рисково количество медикаменти след концерта на „ Нирвана “ в Рим. Наложило се да му бъде направена промивка на стомаха. На 1 април, той бяга от болница и отива в Сиатъл, само че не се прибира вкъщи. Полицията го афишира за търсене. На 8 април е открит в лятната градина на дома си в Лейк, Вашингтон, от чиновник на личния състав на име Гари Смит, който дошъл в къщата, с цел да сложи осветяване.

 

Гари вижда човешко тяло в лятната градина и приближавайки го разпознава натрупа на Кърт Кобейн по кецовете му. Забелязва, че от ухото му се стича кръв, само че не открива следи от пострадване и по тази причина изначало си помислил, че Кърт е задремал. До тялото обаче е открита и пушка „ Ремингтън “.

 

От осъществената аутопсия излиза наяве, че Кобейн е поел ударна доза хероин, задоволителна да убие трима мъже. Според Халепир това идва да рече, че няма по какъв начин той да е създал съдбовния изстрел, а някой се е възползвал от несъответстващото му положение и го е умъртвил. Версията му, че Кърт е погубен обаче в никакъв случай не е разследвана от полицията.

Инфо: Уикенд

Тагове: Кърт Кобейн „ Нирвана “ Йън Халепир Кортни лав Гари Смит Уитни Хюстън Майкъл Джаксън Ким Кардашиян
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР