Слабата правна система и слабата защита на право на собственост

...
Слабата правна система и слабата защита на право на собственост
Коментари Харесай

Съдебната система дърпа България назад в класацията за бизнес свобода

Слабата правна система и слабата отбрана на право на благосъстоятелност са аргументите, заради която България се класира наедно с Ямайка в световната ранглиста за икономическа независимост.

Изследването е направено от Института за пазарна стопанска система и канадския институт " Фрейзър ", като регистрира втора поредна година на спад за България по този показател.

На първо място в класацията стои Сингапур, който измества досегашния водач Хонконг поради отрицателните последствия от намесата на китайската Комунистическа партия в частния бранш.

Данните в изследването за икономическа независимост са от 2021 година, които са най-новите интернационално сравними индикатори за всички страни.

България е с общ резултат от 7,46 точки при оптимални 10 т. и е малко над междинното равнище за всички изследвани 165 страни и територии.

Вместо да напредва към първенците, измежду които попадат страни като Швейцария, Нова Зеландия, Съединени американски щати, Ирландия, Дания и други, страната отбелязва известно закъснение по отношение на личния си резултат от предходната година.

" Със спада за втора поредна година равнището на икономическата независимост в България се връща с десетилетие обратно. На процедура обаче за поредна година виждаме, че мощните аспекти в стопанската система на страната остават високо оценени, а най-слабите слабите въобще не се усъвършенстват ", споделят създателите на проучването.

Най-добрите индикатори на България:
ниското подоходно облагане - плосък данъкстабилните пари - валутен бордниски мита - участието в ЕСсвободното кредитиране - огромният брой банки.
Общият резултат на България, изненадващо, се оказва малко по-добър от страни като Белгия, Франция, Унгария, Италия, Полша или Гърция.

Основният индикатор, по който българската оценка се отличава, е " размер на държавното управление ", в който влиза издръжката на страната, прехвърлянията и дотациите, държавните вложения, оптималният размер на подоходния налог и държавната благосъстоятелност на стопански активи. Гърция изостава и в категорията " Регулации " и има малко по-ниски точки по " Стабилни пари ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР