Скок на цената на петрола до 130 долара за барел

...
Скок на цената на петрола до 130 долара за барел
Коментари Харесай

Директорът на Сърбиягаз: Цена на петрола до $130 за барел би бил краят на световната икономика

Скок на цената на петрола до 130 $ за барел би бил краят на международната стопанска система, съобщи през днешния ден генералният шеф на компанията " Сърбиягаз " Душан Баятович, представен от организация ТАСС и Новини.бг.

" Цените на петрола са доста високи сега. Скок на цената до 130 $ ще бъде краят на международната стопанска система ", сподели Баятович в ефира на телевизия Първа (TV Prva).

Той уточни, че инфлацията ще има последици както за Сърбия, по този начин и за европейската стопанска система. Според Баятович Европа ще заплати най-високата цена за сегашната обстановка в Украйна, макар че рецесията ще засегне и Сърбия. Той акцентира, че сега нито жителите, нито стопанската система на Сърбия са застрашени и уточни, че подземното газово вместилище „ Банатски двор “ е цялостно и съдържа 120 милиона куб.м. газ от сръбска страна и 165 милиона куб.м. от съветска страна.

Ръководителят на компанията " Сърбиягаз " сподели, че цените на газа за сръбските жители няма да се трансформират до 31 май.

" Що се отнася до цената на газа от 1 юни, ние към този момент водим договаряния с " Газпром ". Цената ще бъде най-малко с 30 % по-ниска от пазарната ", сподели Баятович.

След договаряния в Сочи на 25 ноември Русия резервира цената на газа за Сърбия на 270 $ за 1000 кубически метра за идващите шест месеца. След това на Белград ще бъдат препоръчани условия по дълготраен контракт, който сръбският президент Александър Вучич назова извънреден. На 1 януари " Газпром " стартира да доставя газ за Сърбия по нов маршрут. Газът се транспортира от Русия по морския газопровод „ Турски поток “ и по-нататък през Турция. След това през националната газопреносна система на България навлиза в Сърбия, отбелязва ТАСС.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР