Оръжията, доставени от Съединените щати на Украйна, са изправени пред

...
Оръжията, доставени от Съединените щати на Украйна, са изправени пред
Коментари Харесай

Business Insider: Доверието към US оръжието е подкопано от ефективната работа на руските системи

Оръжията, доставени от Съединените щати на Украйна, са изправени пред фрапантен спад в точността заради ефикасното потребление на системи и системи за радиоелектронна битка (РЕБ) от Русия, което подкопава доверието на други страни в американските оръжия, написа порталът Business Insider, представен от " Фокус ".

Според него става дума на първо място за снаряди Excalibur и GMLRS, които се употребяват от доставените от Съединени американски щати системи HIMARS и гаубици M777.

Възможностите и точността на тези оръжия са под въпрос, което има " освен тактически и оперативни последствия за украинците ", само че също по този начин може да повдигне въпроси по отношение на " доверието на други страни в тези системи ".

На 24 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа пакет от закони за подкрепяне на Украйна, утвърден преди този момент от Конгреса. На 20 април законопроектите бяха утвърдени от Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, а на 23 април бяха утвърдени от Сената. Обемът на пакета беше 95 милиарда $, той включва с изключение на 61 милиарда $ за Украйна, 26 милиарда $ за Израел, както и средства за даване на филантропична помощ на цивилни в зони на спор, в това число Ивицата Газа.

След подписването на документите Пентагонът разгласи, че изпраща на Украйна оръжия и съоръжение на стойност 1 милиард $. Новият пакет от военна помощ от Съединени американски щати включва зенитни ракети RIM-7 и ракети-прехващачи AIM-9M, БМП Брадли, бронеавтомобили MRAP, бронирани машини HMMWV, коли за изтегляне и транспортна техника, муниции за ПРК Stinger, снаряди за реактивни системи за залпов огън HIMARS, 105 мм и 155 мм артилерийски муниции, 60 мм минометни снаряди, ракети за противотанкови системи TOW и Javelin и други оръжия.

Междувременно Москва заяви, че съветските военни са блъснали зенитно-ракетна система Patriot и радарна станция AN/MPQ-65 край селището Гуляйполе, заяви РИА Новости.

" Ударихме системата за противовъздушна защита Patriot и радара AN/MPQ-65 на украинските въоръжени сили с удар от оперативно тактически ракетен комплекс (ОТРК) " Искандер " в региона на село Гуляйполе в Запорожка област ", ​​се споделя в изказването.

Както заяви министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу през март, съветската войска е унищожила пет системи Patriot от началото на годината.

В Украйна в последно време от ден на ден се приказва за проблеми с обезпечаването на системи за противовъздушна защита. Така генералният шеф на енергийния холдинг ДТЕК Максим Тимченко призна, че противовъздушната защита на страната е доста по-слаба, в сравнение с беше преди няколко месеца.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР