Скаридите са плуващи ракообразни, широко разпространен вид както в сладки

...
Скаридите са плуващи ракообразни, широко разпространен вид както в сладки
Коментари Харесай

Скариди за аквариума: защо са полезни за рибките

Скаридите са плуващи ракообразни, необятно публикуван тип както в сладки по този начин и в солени води. Те сполучливо съжителстват с други водни животни, главно декоративни рибки, и по тази причина са подобаващи съквартиранти на типовете, отглеждани в аквариуми. Нещо повече - скаридите са потребни за всеки аквариум. Какви са изгодите от тези красиви морски жители?

Ролята на скаридата в аквариума

В света на акваристиката скаридата се отличава освен с хубостта си, създаваща част от магическия свят на аквариума, само че и с изгодите, които носи за положението на обиталището на водните домашни любимци.

Скаридата в аквариума се счита за един от най-ефективните чистачи на съда. На красивата дребна обитателка се разпорежда значимата роля на поддържащ личен състав за непорочност в аквариума и баланс на аквариумната среда.

Този морски жител е прочут със способността си да почиства водата от хранителни останки, растения и други органични субстанции. Тъй като в храната на скаридата участват червеи, дребни водорасли и остатъци от храна, които се натрупват по дъното и мъчно се обират, на помощ идват аквариумните скариди.

Освен че поддържа естетиката на водната среда, този организъм има роля и за поддържане на качеството на водата. Консумирайки органичните боклуци, скаридата понижава равнищата на амония и нитрати във водата, които са нездравословни за рибите и други жители на аквариума. Така те подсигуряват по-здрава и устойчива среда на всички свои съквартиранти.

В допълнение аквариумната скарида оказва помощ на своя собственик да поддържа чистотата на стъклото на съда. Докато се катери по него, скаридата почиства стъклото от налепи и водорасли, постоянно образуващи се по повърхността. Ясната и транспарантна панорама, обезпечена от скаридата, оказва помощ на аквариста да се любува на красивия пейзаж и вълшебната панорама в съда безпроблемно.

Основни условия при развъждане на скарида в аквариум

В допълнение към изгодите от скаридите в аквариума идва и констатацията, че тези жители на домашния воден свят въобще не са придирчив във връзка с условия към мястото на развъждане. Тъй като скаридите за аквариум най-често са от типа аманова скарида, а те са дребни водни жители, стават и за дребни съдове. Общото за всички типове скариди е:

- Оптималният съд за скаридите е 50-60 литра

- Нужната им температура е 22-28 градуса

 Водата в аквариума е чиста с помощта на скаридите

- Водата би трябвало да е с неутрално рН

- Аклиматизират се добре, само че въпреки всичко е нужно този развой да бъде постепенен

- Повечето типове скариди се развъждат елементарно, издръжливи са, а също и доста атрактивни

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР