Пуканките са любимо лакомство на човека при релакс. Няма нищо

...
Пуканките са любимо лакомство на човека при релакс. Няма нищо
Коментари Харесай

Опасни ли са пуканките за котките?

Пуканките са обичано лакомство на индивида при релакс. Няма нищо по-приятно от гледането на телевизия в компанията на цялостна купа с ароматни пуканки.

Ако отглеждаме в дома си котка, то няма по какъв начин тя да не прояви любознание към хрупкавата храна на своя собственик. Веднага поражда въпросът - това рисково ли е за мъркащият домакински любим.

Разлики в обработването на храната при котки и хора

Известно е, че не всяка храна се обработва еднообразно от мъркащите пухчовци и техните стопани. Тези разлики в храносмилането при индивида и котката водят от време на време до странични резултати при писаните, когато похапнат храна, която консумираме всекидневно.

Много от човешките храни обаче не са токсични за мъркащите ни питомци и даже са потребни и по тази причина можем да ги споделим с тях. Как стои въпросът с пуканките и котките?

Могат ли котките да ядат пуканки

Само един безапелационен отговор тук не може да се даде. Сама по себе си пуканките не са отровни за котките, само че носи заплаха основно от задавяне или храносмилателни проблеми, в случай че пуканките са приготвени със сол и масло.

Котките, за разлика от нас, не са всеядни, а несъмнено месоядни. Затова храносмилателната им система не усвоява зърнени храни, както е при нас.

 Пуканки на котката Снимка: leonardo.ai

За метаболизма на котката не са нужни въглехидрати. Малки количества пуканки не са рискови за котките, само че в случай че в действителност са сведени до най-малко.

Може да възникне и чисто механически проблем с пуканките. Повечето заготовки се оферират по магазините в пликове, които съдържат разнообразни субстанции, които са нездравословни и рискови за писаните. Маслото и купищата съставки имат неприятно влияние върху организма на котката.

Царевицата рискова ли е за котката

Ако царевицата е приготвена сходно на пуканките с масло и сол, тя не трябва да се дава на мъркащия домакински любим. Пълнозърнестите храни не са нездравословни единствено в минимални количества. Трябва да бъдат и добре сготвени, с цел да са лесни за мелене и да дадат на тялото на животното изгоди от потреблението им.

Тестването на царевични храни може да бъде занимателно премеждие за индивида и котката, само че никога не трябва да бъде в количества за едно хранене и да го замести. Ако котето изяде пуканка от купичката на стопанина няма място за суматоха, само че е по-добре тази храна да се държи надалеч от котешкото любознание.

Вижте също рискови ли е сладкото за котките и котките ядат ли шоколад?

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР