Много хора си мислят, че възрастните палета нямат нужда от

...
Много хора си мислят, че възрастните палета нямат нужда от
Коментари Харесай

Забавни игри за възрастни кучета

Много хора си мислят, че възрастните палета нямат потребност от толкоз придвижвания и игри и избират да не вършат нищо, само че това не е по този начин.

Макар да не са толкоз дейни и игриви като в млада възраст, възрастните домашни любимци имат потребност от занимания под формата на игра, с цел да поддържат както физическото, по този начин и психическото си здраве.

Важни моменти в игрите на възрастни кучета

Най-важният миг в избора на игра за възрастно куче е да се познават добре границите на възрастния четириног питомец. Играта на фризби е обичана на кучетата, само че остарелият ни приятел постоянно страда от артрит и тази игра може да докара до контузии, изискващи дълго възобновяване.

Друга обичана игра за кучета е на дърпаница, само че тя е сложна за зъбите и шията на остарялото куче и може да докара до проблеми, изискващи интервенция на ветеринар.

Всяка кучешка игра, която може да докара до поява на болежка, е добре да се планува и заобикаля. Игнорирането на рисковите игри става с наблюдение и отчитане на опциите на възрастното куче.

 Игри за възрастни кучета

Избор на играчки и игри за възрастно куче

Най-често играчките на кучетата са свързани с обичани игри. Възрастното куче може да играе доста от тях, стига играчката да е съобразена с новите действителности. Играчките за подмятане, които кучето донася, би трябвало да са по-леки и меки, с цел да не се наранят предните му зъби.

Твърдите дъвчащи предмети от рода на кокалите, които толкоз доста кучета обичат, могат да доведат до напукване на зъбите на домашния любим. Материалите за направа на такива кучешки играчки е нужно да бъдат съобразени с опциите на зъбите на възрастно животно.

Както за дребни, по този начин и за възрастни животни, несъответствуващи са играчки от доста съставни елементи, които може да се разглобят и обхванат, прекомерно дребни играчки или прекомерно меки и дребни, които кучето може също да погълне.

Плюшените играчки, обезопасени от пълнежа, са добра компания за възрастното куче. Скрити играчки за намиране и донасяне също е приятна и потребна игра за опазване на бдителността и остротата на мозъка на животното.

 Възрастно куче

Ако домашният питомец към този момент не е толкоз чевръст и мощен, само че избира да играе със стопанина, а не с играчки, тогава разходките на открито с индивида са доста подобаващи. Вариант е и кучето да бъде повозено в колата, тъй като тези домашни любимци обичат да бъдат разхождани с автомобил.

Вижте също:

- Грижи за остаряло куче през лятото;

- Болести при възрастните кучета;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР