Скандалът с обвиненията за изнасилвания на непълнолетни към бившия художествен

...
Скандалът с обвиненията за изнасилвания на непълнолетни към бившия художествен
Коментари Харесай

Секс скандал в гръцкия театър предизвика политически трусове

Скандалът с обвиняванията за изнасилвания на малолетни към някогашния живописен шеф на гръцкия народен спектакъл Димитрис Лигнадис доближи и до Народното събрание. По самодейност на премиера Кириакос Мицотакис ще се организира полемика сред депутатите по тематиката, написа Българска телеграфна агенция.

Основната опозиционна партия СИРИЗА упорства за оставката на министърката на културата Лина Мендони поради разкритията за половия тормоз в гръцкия спектакъл и кино. Прокуратурата стартира следствие по случая.

Съобщава за две жертви, които към този момент са дали показания, че Лигнадис ги е изнасилил като малолетни, само че има сведения за най-малко още една хипотетична негова жертва, подготвена да даде показания.

От своя страна известният режисьор и сценичен преподавател отхвърли обвиняванията, посредством своя юрист Никос Георгулеас, и добави, че скоро ще направи публично изказване.

Според анализатори, подкрепящи държавното управление, дейностите на СИРИЗА са опит да се използва за политически цели гръцкото придвижване #MeToo.

Опозиционни медии дефинират изключителната полемика в Народното събрание като метод за похищение на вниманието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР