Продължава разследването на тежкия инцидент, при който дете беше простреляно

...
Продължава разследването на тежкия инцидент, при който дете беше простреляно
Коментари Харесай

Разследването за простреляното дете: Какви са версиите?

Продължава следствието на тежкия случай, при който дете беше простреляно с въздушна пушка от друго дете във Враца. Вчера от прокуратурата излязоха с детайлности и дефинираха случая като " безразсъден случай ". А какво подхващат обществените служби по случая и работят ли психолози с детето, което несъзнателно е стреляло?

По думите на началника на отдел " Закрила на детето " във Враца Незабравка Костова, 11-годишното момче, произвело изстрела, ще бъде ориентирано към центъра за социална поддръжка, с цел да започне работа с психолог.

Огнестрелното оръжие е било в ръцете на 11-годишно момче

" Детето, което е стреляло, изглеждаше доста обезпокоеното, плачеше и се усещаше отговорно за случилото се. Аз бях с него в дома му през целия ден, до момента в който не завърши разпитът. Съвсем скоро ще стартира да работи с психолог, с цел да опазим душeвността и съзнанието му ", изясни Костова. 

11-годишното момче учи в спортното учебно заведение във Враца и тренира интензивно волейбол.

" Когато разбрах за случилото се, не можах да допускам какво се случва. Родителите му даже не са разбрали, че е заимствуван изстрел. Призовавам всички, които имат оръжия, да бъдат по-внимателни ", сподели Незабравка Костова.

Дядото е извадил пневматична пушка, с цел да стреля по свраки. Оставил я на масата

По информация на околните, през вчерашния ден в късния следобяд на простреляното дете му е направена интервенция, само че положението му е доста тежко. 

Припомняме, че в  събота дете на годинка и половина бе простреляно с въздушна пушка от 11-годишен собствен родственик във Враца. Образувано е досъдебно произвеждане. Разследващи служители на реда са създали оглед и са извършени разпити.

Първоначално сигналът до 112 е бил за дете, което е паднало и си е блъснало главата в маса. Скенерът обаче установи сачма в главата, а детето е превозено с боен хеликоптер „ Кугър “ към София. По последна информация то е в сериозно положение, на апаратна вентилация. 

На 14-годишния провинен е наложена мярка „ контрол на контрольор от Детска педагогическа стая “

Дядото е имал пневматична пушка. Тя стреля с така наречен „ чашки “. Оръжието е записано в полицията “,  изясни окръжният прокурор в неделя.

Дядото употребявал оръжието, с цел да стреля по свраки. Той се занимава с животни, пристигнали клиенти, искащи да закупят овце, а той оставил пушката без надзор на масата.

 Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО) България 2 мин. Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО)  Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай България 3 мин. Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай  13-годишен в реанимация след побой: Прокуратурата повдигна обвиняване на негов съученик България 3 мин. 13-годишен в реанимация след побой: Прокуратурата повдигна обвиняване на негов съученик  Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО) България 2 мин. Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО)  Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай България 3 мин. Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай  13-годишен в реанимация след побой: Прокуратурата повдигна обвиняване на негов съученик България 3 мин. 13-годишен в реанимация след побой: Прокуратурата повдигна обвиняване на негов съученик
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР