Започват проверки по морето за незаконно поставени кемпери и каравани,

...
Започват проверки по морето за незаконно поставени кемпери и каравани,
Коментари Харесай

Проверки по морето заради незаконни каравани на плажа, глобите достигат 5 хил. лв

Започват инспекции по морето за нелегално сложени кемпери и каравани, откакто изтече времето за доброволното им унищожаване.

Снимка: Лора Стаматис

Гората край залива Вромос от години се употребява като спонтанен къмпинг през лятото, само че и през зимата - като паркинг, на който притежатели на каравани си оставят транспортните средства да зимуват, с цел да си пазят място за идващия сезон.

Снимка: Лора Стаматис

От общината обявиха, че казусът е от години и допълват, че са противозаконни

" Имаме подадени доста сигнали за нелегално сложени кемпери и каравани по плажовете в нашата област, по тази причина регионалният шеф на Бургас е подхванал ограничения, с които уведомяваме притежателите на тези транспортни средства да ги реалокират непринудено. Даваме им гратисен интервал, защото те нарушават няколко закона ", сподели в " Тази заран " зам.-областният шеф на Бургас Владимир Крумов.

Владимир Крумов Снимка: Лора Стаматис

Мястото, трансформирало се в дребен град на плажа, няма статут на къмпинг

" Днес в 14:00 ч. стартират инспекциите и ще им бъдат връчени предупредителни протоколи, където ще бъде разказано какво нарушават и ще им дадем време да реалокират транспортните си средства. А в случай че не ги реалокират – ще пристъпим към сформиране на актове за административно нарушаване. Глобите са до 5 000 лв. ", акцентира още той.

Снимка: Лора Стаматис

Въпреки покачването на цените, от ден на ден хора избират да прекарат летните месеци на каравана

" Безразборното слагане на каравани е причина за пораждане на пожари. Всяка година имаме по няколко изгорели каравани. В откритите къмпинги правим инспекции всяка година и се виждат наличните пожаротехнически средства за в началото гасене. Но тук няма такава организация, а в множеството случаи плажуващите и къмпингуващите нямат подготвеност да реагират при заплаха от пожар ", изясни старши комисар Николай Николаев. 

Снимка: Лора Стаматис

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР