Ще изляза с реализъм и отговорност на изборите. Мога да

...
Ще изляза с реализъм и отговорност на изборите. Мога да
Коментари Харесай

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

Ще изляза с натурализъм и отговорност на изборите. Мога да предложа съответни хрумвания и проекти за развиването на София. Това съобщи в студиото на Нова телевизия претендентът за кмет на София и сегашен кмет Йорданка Фандъкова.

Тя е безапелационна, че за нея най-важно е какво ще решат хората и в каква София те желаят да живеят.

На въпрос дали Мая Манолова е най-сериозният й конкурент за кметския пост, тя съобщи, че това още веднъж могат да го преценяват хората. По думите й най-важно било да беседва с тях.

Фандъкова акцентира, че през последните 10 години е наложила една доста бърза скорост на смяна, която всички все още възприемат като нещо обикновено и естествено, като че ли нещата се случват просто по този начин.

В работата сме имали доста пропуски и неточности, само че въпросът е да си създадем изводите, с цел да продължим да се развиваме, посочи столичният кмет.

Тя е на мнение, че в случай че желаеме да няма застой в София, би трябвало да има непрестанно генериране на хрумвания. Фандъкова напомни, че по време на нейното ръководство са преодолени доста от рецесиите, с които се е борила столицата като градския превоз и отпадъците.

На въпрос по какъв начин ще отговори на упреците за ремонта на ремонта в столицата по разнообразни планове, тя уточни, че все още са изпълнени стотици обекти, като в хода на тези поправки никой не може да подсигурява, че няма да има недостатъци.

Застраховката за това обаче са глобите, акцентира Фандъкова и добави, тя е кметът, който е налагал най-големите наказания в страната.

В тази връзка тя желае да внесе предложение за смяна в закона посредством която проектанти и реализатори да могат да носят професионална отговорност.

По мотив подадената оставка на Мая Манолова като омбудсман и рецензиите към нея, че тя не е направила също, Фандъкова ясно съобщи, че няма да остави работата си поради сходни терзания и изказвания.

Много се оправдавам, само че аз ще си свърша работата до момента в който законът ми дава това право, означи тя.

Като една от трите съществени задания в бъдещата й работа тя уточни дигитализацията. По думите й това значи развиването на една електронна община, която да работи по-прозрачно и достъпът до нея да бъде по-удобен за жителите и бизнеса. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР