Високопоставени служиители в ръководството на Европейския съюз настояват за започване

...
Високопоставени служиители в ръководството на Европейския съюз настояват за започване
Коментари Харесай

Politico: ЕС е готов да започне преговори с Украйна през юни

Високопоставени служиители в управлението на Европейския съюз упорстват за започване на публични договаряния за присъединение на Украйна към блока още идващия месец , написа Politico, базирайки се на свои източници.

Украински и европейски дипломати работят интензивно зад кулисите, пробвайки се да убедят унгарското държавно управление да даде единодушието си за започване на договаряния за присъединение на Украйна, написа изданието.

Петима дипломати, поискали анонимност, споделиха, че задачата е да се стартират публични договаряния още на 25 юни.

Началото на договарянията ще укрепи морала на Украйна, която повече от две години се бори с пълномащабна съветска инвазия и от дълго време се стреми да се причисли към Европейски Съюз, написа изданието.

Лидерите на Европейски Съюз само че формалният юридически развой беше спрян заради позицията на Унгария.

Според дипломати, представени от Politico, както Брюксел, по този начин и Киев са ангажирани в интензивна двустранна дипломация с Будапеща за разрешаване на проблемите на унгарските малцинства в Украйна.

След априлските договаряния сред ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Йермак и министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто " страните означиха позитивната динамичност на разговора ".

Един посланик допусна, че Унгария може да желае да реши въпроса с договарянията за участието на Украйна в Европейски Съюз, преди да поеме шестмесечното председателство на Съвета на Европейски Съюз през юли.
 Унгария наложи несъгласие на резолюцията на Съвета на Европа за Украйна
Унгария наложи несъгласие на резолюцията на Съвета на Европа за Украйна

Тъй като проектодокументът предвиждаше признаването само на мирния проект на Зеленски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР