Русия заяви, че САЩ не са нарушили Договора за всеобхватна

...
Русия заяви, че САЩ не са нарушили Договора за всеобхватна
Коментари Харесай

Русия не смята, че САЩ са нарушили договора за забрана на ядрените опити

Русия съобщи, че Съединени американски щати не са нарушили Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, откакто направиха подкритичен нуклеарен опит , целящ да даде данни за държанието на материалите, употребявани в нуклеарните бойни глави, съобщи " Ройтерс ".

На 14 май Националната администрация за нуклеарна сигурност на Съединени американски щати (NNSA) заяви, че е изпълнила сполучливо субкритичен опит в подземната лаборатория PULSE на полигона за нуклеарни проби в Невада.

В известие на NNSA се споделя, че националната администрация разчита на подкритични опити, с цел да събере скъпа информация в поддръжка на сигурността, сигурността, надеждността и успеваемостта на нуклеарните бойни глави на Съединени американски щати, само че без потреблението на проби с нуклеарни детонации.

" В сходство със самоналожения мораториум върху тестването на нуклеарни експлозиви, който Съединените щати държат от 1992 година, той не образува самоподдържаща се суперкритична верижна реакция. ", се споделя още в известието.
 Русия възнамерява обучение с нуклеарно оръжие
Русия възнамерява обучение с нуклеарно оръжие

То ще ревизира готовността на нестратегическите нуклеарни сили за бойни задачи

Според NNSA, подкритичните проби употребяват химически мощни експлозиви за генериране на рискова топлота и напън, които се ползват към специфични нуклеарни материали в лаборатория на 1000 фута подземен, само че не поражда самоподдържаща се верижна реакция или сдържаност. Компютрите моделират данните.

Мария Захарова , представителят на съветското външно министерство, сподели, че съдейки по информацията, предоставена от Съединените щати, опитът не опонира на разбирането на Русия за " подкритичен тест " и не съставлява нарушаване на наредбите на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити или мораториума на Съединени американски щати върху нуклеарните опити.

Миналата година от Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити заради " безотговорното отношение на Съединените щати към световната сигурност ". Съединени американски щати подписаха, само че в никакъв случай не ратифицираха контракта.

Москва заяви, че няма да възобнови нуклеарните опити, Захарова сподели, че Съединени американски щати би трябвало да ратифицират контракта.

Русия и Съединени американски щати са едни от най-големите нуклеарни сили, като имат към 88% от общия ресурс от нуклеарни оръжия в света.
 Путин анулира ратификацията от Русия на контракта за възбрана на нуклеарните опити
Путин анулира ратификацията от Русия на контракта за възбрана на нуклеарните опити

Москва твърди, че няма да възобнови нуклеарните проби, в случай че Вашингтон не го направи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР