Т. нар. малки партии и коалиции, които не получават държавна

...
Т. нар. малки партии и коалиции, които не получават държавна
Коментари Харесай

Малките на вота пребориха ЦИК - получават 1,8 млн. лв. в медийни пакети

Т. нар. дребни партии и обединения, които не получават държавна дотация, ще получат по 80 000 лв. под формата на медийни пакети, в случай че вземат участие и в изборите за европейски парламент, и в тези за народен.

Това гласи ревизираното решение на Централната избирателлна комисия, откакто съдът я задължи да го направи.

Първоначално ЦИК бе отредила 40 000 лв., само че последва вълна от тъжби - че тези 40 000 лв. са недостатъчнии за автореклама и за двата вота. Така в този момент страната ще извади малко над 1,8 милиона лв. за медийното позициониране на обединенията с под 1% от гласовете.

Първоначалното решение на ЦИК бе от. Тогава говорителката ѝ Росица Матева го обоснова пред Клуб Z с това, че при избор 2 в 1 акцията мъчно може да се раздели на две, затова дребните обединения ще получат тавана от 40 000 лева Те обаче нападнаха, като се аргументираха, че двата избора са разнообразни и решението е невиждано, като се има поради, че и преди този момент е имало избор 2 в 1. Видимо административният съд е приел причините им.

Така 15 партии и седем обединения ще получат по 40 000 лв. за акцията за Европейски парламент, 15 партии (същите) и 8 обединения - за тази за Народно заседание. 5000 лв. ще получи единственият самостоятелен претендент - Кузман Илиев, който се бори за място единствено в Екологичен потенциал.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР