Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма, която

...
Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма, която
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма

Ще бъдем изключително сериозни към осъществяването на управническата стратегия, която е подкрепена от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Това акцентира в изявление за БНР ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Според нея прави " доста съществено отрицателно усещане " това, че до момента в който в законодателната част се оправят, " изпълнителната власт има извънредно дребен % на осъществяване на програмата ", която е контрактувана да се извършва на ротационен принцип.

" Отричаме да ни назовават сглобка. Отричаме да носим негатива на това, което правят нашите сътрудници в изпълнителната власт, тъй като ние участваме там единствено с външен министър ", сподели тя.

Програмата е написана със периоди, по месеци, подсети Атанасова.

" Даваме си ясна сметка кое е изпълнимо и изпълнено. (...) Всичко е в съгласие и утвърдено, само че не се извършва. "

Без консултиране с ГЕРБ-СДС финансовият министър показа данъчни закони със противоречиви ограничения - събирачи на гъби, бакшиши, донос-бонус, уточни Атанасова. По думите ѝ недопустимо е да се търси индулгенция от НСОРБ за повдигането на налози.

" Няма нищо по-очаквано с парламентарните групи да се създадат плановете, да се приказва по политики, да уточним елементи - както в данъчните закони, по този начин и на държавния бюджет. Правителството със Сдружението на общините си измива ръцете. "

" Асен Василев може би към момента не е осъзнал, че ръководството е допустимо с помощта на гласовете на тези, които чегъртаха три години. ПГ на ГЕРБ-СДС отхвърля да носи целия негатив и отговорност, макар че не участва в ръководство със свои лични назначения ", съобщи Атанасова.

През идната година ще бъдем в обстановка, в която след ротацията в Министерския съвет ще се очертае доста сериозна дупка в бюджета и това може би не е инцидентно, разяснява Десислава Атанасова в предаването " Неделя 150 ", като напомни " оня запис " от заседание на " Продължаваме промяната " и добави, че Политическа партия " постоянно имат проект Б ".

Има време, в което даващите поддръжка за това ръководство могат да се ангажират и да се подходи с разсъдък, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите ѝ те няма да поддържат оферти за увеличение на данъчната тежест и " недопустимо орязване на средства ".

По тематиката с " Лукойл " Атанасова изрази вяра " всички институции да се произнесат по това каква тъкмо е тази скица, за която акад. Денков пред европейския основен прокурор с половин уста си призна, че се знае и в България и да се стигне до съществени административни, а за какво не и наказателни ограничения за отговорните ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР