Военните кораби и екипажите, назначени на ръководената от САЩ мисия

...
Военните кораби и екипажите, назначени на ръководената от САЩ мисия
Коментари Харесай

Корабите на САЩ в Червено море работят с темпове, невиждани от Втората световна война

Военните кораби и екипажите, назначени на ръководената от Съединени американски щати задача за отбрана на трафика на търговски кораби през Червено море, работят с темпове, невиждани от Втората международна война , сподели във вторник шефът на отдела за надводна война на Военноморски сили, представен от " Ройтерс ".

Американските разрушители, които са част от интервенция, са изпратени в Аденския залив и Червено море, с цел да защитят интернационалните търговски кораби от офанзиви на подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен.

" Нашите сили са ангажирани в Червено море сега " , сподели контраадмирал Фред Пайл на брифинг в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания. " Те би трябвало да бъдат готови незабавно за осъществяване на задължения и би трябвало да го вършат вярно всякога. "

Военните и търговски кораби са изправени пред набор от противокорабни крилати и балистични ракети , които се изстрелват от Йемен. Адмирал Пайл сподели, че моряците и корабните системи за противовъздушна защита, които употребяват за прехващане на офанзивите на хутите, работят съгласно упованията.

" Тези моряци би трябвало да минават сред комерсиалните кораби през нощта и да са винаги нащрек за бойни дейности ", сподели адмирал Пайл, който е прекарал към 30 години от кариерата си във флота на разрушители. " Това е сложна задача за възпроизвеждане месец след месец след месец, а те се показват доста добре. "

В последното си предизвестие, Морската администрация на Съединени американски щати сподели, че комерсиалните кораби, преминаващи през южната част на Червено море през протока Баб ел-Мандеб и Аденския залив, не престават да са изправени пред " нараснал риск от тероризъм и други враждебни дейности от страна на хусите ".

Досега е имало най-малко 53 обособени офанзиви на хуси против търговски кораби и най-малко едно в района от ноември 2023 година, споделиха американски чиновници. Йеменската бунтовническа група е получила забележителна военна помощ от Иран, настояват американски и израелски чиновници.

" Субекти, които настояват, че са управляващите на Йемен, също се пробваха да отклонят търговски кораби, работещи в тези райони, от техния курс ", сподели Морската администрация на Съединени американски щати в настоящото си предизвестие. " Тези закани съставляват както директни, по този начин и съпътстващи опасности за комерсиалните кораби, преминаващи директно в интернационалните морски пътища. "

В понеделник задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации съобщи, че офанзивите на хутите против кораби, опериращи в Червено море, разрушават всякакъв тип прогрес към резистентен мир в самия Йемен. Хуманитарната обстановка в страната се утежни за йеменския народ, откогато започнаха офанзивите на хусите, съобщи в понеделник пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации дипломат Робърт Ууд, представител на задачата на Съединени американски щати по специфичните политически въпроси.

" В резултат на офанзивите на хусите, които покачват цените на световния пазар и предизвикват закъснение на доставките, жителите на Йемен изпитват усложнения със набор от артикули, храна и съществени неща на пазарите ", сподели господин Ууд. " Трябва групово да призовем Иран за неговата дестабилизираща роля и да настояваме, че не може да се крие зад хусите. "
 Ще продължи ли Европейски Съюз задачата си по защита в Червено море?
Ще продължи ли Европейски Съюз задачата си по защита в Червено море?

Командващия задачата Василиос Грипарис предизвести, че разполага единствено с три фрегати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР