Във вторник станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше

...
Във вторник станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше
Коментари Харесай

Главчев: Предизборната пушилка с пенсиите беше разсеяна

„ Във вторник станахме очевидци по какъв начин още една предизборна пушилка беше разсеяна. Надзорният съвет на Национален осигурителен институт взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде повишен с 11 % и това в сходство с всички правила. Не може пенсиите на хората да са избирателен афиш ". Това сподели министър председателят Димитър Главчев при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

По думите му удостоверяването на сходството на машините за вота 2 в 1 през юни върви по проект. Очаква се този развой да завърши от 24 до 26 май.  

И добави, че е провел среща с организацията „ Прозрачност без граници " по отношение на подготовката за изборите. „ Те са водач в следенето на изборните процеси. Срещнах се с ръководителя Франсоа Валериан, както и българския представител Калоян Славов. Те останаха удовлетворени от това по какъв начин работи Министерски съвет и дадоха обещание цялостно подпомагане в тази посока ”.

Главчев разяснява и президентските избори в Република Северна Македония.

„ Многократно сме заявявали, че сме „ за ” европейската вероятност пред тях, само че те би трябвало да извървят пътя си. Трябва да съблюдават всички договорености, ние няма да сме им спънка ", разяснява още министър председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР