Северна Корея изстреля разузнавателен спътник, за да следи военните действия

...
Северна Корея изстреля разузнавателен спътник, за да следи военните действия
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля разузнавателен спътник, за да следи военните действия на САЩ, но се провали

Северна Корея изстреля разследващ сателит, с цел да следи военните дейности на Съединени американски щати, само че се провали. След несполучливия опит севернокорейският режим разгласи, че ще опита второ изстрелване допустимо най-скоро.

Изстрелването провокира паника в южнокорейската столица Сеул, където хората се разсъниха от сирени за въздушна офанзива и известие да се приготвят за евакуация. 20 минути по-късно стана ясно, че то е по простъпка, съобщи Нова тв.

Японското държавно управление също издаде изключително предизвестие за жителите на южната префектура Окинава. Правителството разпореди жителите да се укрият. По-късно беше обявено, че ракетата няма да доближи до територията на Япония и паниката беше анулирана.

„ Като се имат поради многократните изстрелвания на ракети, продължаващите дейности на Северна Корея заплашват сигурността и сигурността на страната ни, района и интернационалната общественост. Този тип изстрелване на балистична ракета нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Страната ни е подала тъжба против Северна Корея по дипломатически път в Пекин ”, разгласи представителят на държавното управление в Токио Хирокадзу Мацуно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР