България пренебрегва задълженията си. Режимът й иска да преформатира Деня

...
България пренебрегва задълженията си. Режимът й иска да преформатира Деня
Коментари Харесай

Захарова: България пренебрегва задълженията си

България подценява отговорностите си. Режимът й желае да преформатира Деня на успеха в „ Ден на Европа “. Това се показва в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка със събитията в България във връзка 79-ата годишнина от Победата над фашизма.

„ Управляващият режим се пробва по всички вероятни способи да " преформатира " Деня на успеха в " Ден на Европа ", като изцяло пренебрегва интернационалните си отговорности за запазване на културните и мемориалните обекти “, съобщи дипломатът, представен от ТАСС.

Според Захарова сходна линия на българските управляващи не намира поддръжка измежду съзнателната част от обществото. „ Убедени сме, че гласът на здравия разсъдък в последна сметка ще надделее над незнанието на войнстващите русофоби и техните настойници “, добави съветският посланик.

Захарова акцентира, че макар политиката на българските управляващи за пренаписване на историята, страната е запазила мощни антифашистки обичаи. „ Това бе доказано от огромните празнувания по случай 79-ата годишнина от Победата, проведени от посолството на Русия в София взаимно с асоциации на съветски сънародници и другарски неправителствени организации. Централните събития под формата на манифестации, които събраха стотици загрижени жители, се организираха на всеобщия гроб на руските бойци в столичния квартал " Лозенец " и на паметника на руския избавител " Альоша " в Пловдив “, се споделя в коментара.

„ С обичаен обсег българите взеха присъединяване в многочислени възпоменателни акции, обхващащи общо към 50 града - " Георгиевска лента ", " Градина на паметта " (в рамките на която бяха засадени 70 дръвчета), " Диктовка на успеха ", концерт " Песни на успеха ", кинопремиери на съветските филми за войната " Праведник " и " Въздух ", шествия на " Безсмъртния полк " в градовете Бургас, Варна и Русе “, добави дипломатът.

Освен това Захарова заяви, че не са пропуснати и следващите подли актове на вандализъм против паметниците на героите от Втората международна война. „ В навечерието на празника извършители счупиха плочата с надпис " Вечна памет " на мемориала на руските и българските подводничари в с. Камчия, Варненска област, заляха с багра листата с имената на починалите. През нощта на 12 май беше опозорен паметникът на руски боец на братската могила в парка в Стара Загора “, сподели тя, представена от БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР