Полският премиер Доналд Туск съобщи, че е получил заплахи след

...
Полският премиер Доналд Туск съобщи, че е получил заплахи след
Коментари Харесай

Полският премиер: Получих заплахи

Полският министър председател Доналд Туск заяви, че е получил закани след опита за ликвидиране на словашкия му сътрудник Роберт Фицо през вчерашния ден. Същевременно локалният новинарски уебсайт „ Виртуална Полска “ заяви, че сигурността на Туск ще бъде засилена, съобщи " Ройтерс ".

„ Вчера имаше доста сходни “, съобщи полският министър председател в X “, споделяйки екранна фотография от коментар, също в X, на който написа: „ Днес словаците ни дадоха образец какво да се прави с Туск “, в случай че реши да се откаже от вложението в огромно летище в централната част на страната.

Политическата атмосфера в Полша се промени през последните години, изключително след убийството през 2019 година на демократичния кмет на Гданск, който беше критик на мигрантската политика на управлявалата тогава консервативна националистическа партия „ Право и правдивост “, отбелязва Ройтерс.

 „ Виртуална Полска “ заяви, цитирайки източник от Държавната работа за защита, че сигурността на Туск ще бъде засилена след опита за ликвидиране на Фицо. Говорител на органа, виновен за отбраната на значими персони в Полша, отхвърли коментар, аргументирайки се, че това е конфиденциална информация. „ Разбира се, ние проучваме и си вършим изводите, само че не можем да приказваме обществено за тях “, съобщи вътрешният министър на страната Томаш Шемоняк, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР