Serbia Open се превърна в едно от най-големите тенис събития

...
Serbia Open се превърна в едно от най-големите тенис събития
Коментари Харесай

Жребият в Баня Лука: Възможен мач между Джокович и Вавринка още във втори кръг

Serbia Open се трансформира в едно от най-големите тенис събития на Балканите през последните няколко години, само че тазгодишното му издание ще бъде неговото последно, защото шампионатът е изгубил лиценза си, който му е бил възложен за период от 3 години. Същевременно през този сезон конкуренцията ще се организира в Баня Лука (Босна и Херцеговина), вместо в Белград поради реконструкцията на Novak Tennis Center, който приемаше надпреварата през миналите две години. 

Въпреки смяната на местоположението, то шампионатът няма да загуби блясъка си, защото в листата му с участници и тази година личат имената на няколко топ тенисисти, измежду които са Новак Джокович, Андрей Рубльов, Стан Вавринка и Гаел Монфис.

Водач на схемата е Новак Джокович, който отстъпи на Лоренцо Музети още в осминафиналната фаза на Мастърса в Монте Карло. Като първи подложен в шампионата, сърбинът ще започва непосредствено от втория стадий, където ще се изправи против спечелилия от дуела сред Лука Ван Аш и Стан Вавринка. През годините швейцарецът се е потвърдил като един от най-опасните съперници за белградчанина, откакто го е побеждавал на два финала от Големия шлем, само че пък не трябва да подценяваме и обстоятелството, че Ноле е с преимущество в общия им баланс - 20 победи против единствено 6 загуби.

Ако успее да преодолее съпротивата на Вавринка, то в четвъртфиналите 22-кратният първенец от Шлема би могъл да се изправи против осмия подложен Грегоар Барер или против някой собствен съотечественик в лицето на Душан Лайович или Филип Крайнович. 

В същата половина от схемата попадна и Гаел Монфис, който трябваше да си вземе седеммесечна пауза от кортовете през предходната година поради травма, а при завръщането му през март нова контузия постави завършек на присъединяване му в Маями. Французинът получи " уайлдкард " за шампионата в Баня Лука, само че жребият не бе по никакъв начин благоразположен към него, противопоставяйки го на шестия подложен Иржи Хехечка още на старта.

Другата половина от схемата се предвожда от миналогодишния първенец Андрей Рубльов, който ще открие акцията си против Юго Гастон или Хуан Пабло Варияс, а в осминафиналите има възможност да срещне Ришар Гаске. Впоследствие пък измежду вероятните съперници за руснака по пътя му към нов край са Борна Чорич и Талон Грийкспор.

Banja Luka ATP 250 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР