Състезателният симулатор преминава към моделa game-as-a-service, или игра като услуга

...
Състезателният симулатор преминава към моделa game-as-a-service, или игра като услуга
Коментари Харесай

Forza Motorsport 2023 може да се окаже последната част от дългогодишната поредица

Състезателният симулатор минава към моделa game-as-a-service, или игра като услуга

Емил Василев преди 43 секунди 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 17:51 | 10.06.2023

Мъжът, който прекара 93 дни на дъното на океана, се е подмладил с 10 години! Ето какви са индикаторите му.

IT НовиниЕмил Василев - 12:40 | 12.06.2023

Изследователи създават нов мегаватов електромотор, който може да е бъдещето на авиацията

IT НовиниДаниел Десподов - 9:14 | 13.06.2023

Най-древните езици в света, които към момента се приказват, са отпреди нашата епоха

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

По време на Xbox Showcase в неделя, Turn 10 Studios, разработчикът на Forza Motorsport пусна филмов откъс на идната част от поредицата, което се закани да направи още през януари. Поредицата е на съвсем 20 години и студиото пускаше нова версия на всеки 2 години до Forza Motorsport 7 през 2017 година, тъй че почитателите би трябвало да са щастливи, че 6-годишното очакване за Forza Motorsport 2023 съвсем завърши.

За страдание, по време на изявлението след края на шоуто, генералният управител на Forza Дан Гринуолт разкри, че това може би е последната игра от поредицата Forza Motorsport, която не би трябвало да се бърка с линията Forza Horizon.

„ По принцип не планираме продължение. “

каза Гринуолт

От Turn 10 взеха решение да не прибавят цифрата 8 след заглавието на играта, с цел да споделят заглавието с първата игра от франчайза, която излезе за конзолата Xbox през 2005 година. Подобно на God of War (2005) и God of War (2018), може да възникне комплициране, когато се приказва за Forza Motorsport (2005) и (2023).

За неосведомените, Forza Motorsport е спортен симулатор, сходно на Gran Turismo в който играчите се състезават на определени писти, а Forza Horizon е аркаден спортен симулатор с формат на отворен свят.

Въпреки че Гринуолт не навлезе в детайлности за какво това може да е последната игра от поредицата, повода евентуално е прекосяването към моделa game-as-a-service, или игра като услуга. Forza 2023 ще се концентрира интензивно върху онлайн мултиплейър детайла и сезонната доставка на наличие – формат, който стана известен при други игри като Fortnite, Dota 2 и двете последни версии на Diablo.

Този модел разрешава на Turn 10 непрестанно да предлага нови функционалности, писти, коли и събития, без да се постанова да пуска нова игра на всеки 2 години. Тази настройка разреши на Fortnite да работи в продължение на 6 години, като сезоните са на период от 10 до 12 седмици. Blizzard също даде обещание ъпдейти на всеки 3 месеца за Diablo 4 и към този момент създава първите два такива.

Докато Turn 10 се придържа към скица за монетизиране, която таксува единствено козметичните усъвършенствания в играта, почитателите не би трябвало да се тормозят прекомерно. Значителните актуализации, които усъвършенстват продуктивността за всички, би трябвало да поддържа играта в равностойно състояние.

Ако желаете да научите повече, разгледайте месечното издание на Forza за този месец (във видеото по-горе). Forza Motorsport 2023 излиза на 10 октомври за Xbox Series X|S, PC и Game Pass.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР