Москва изгони британския военен аташе в отговор на решението на

...
Москва изгони британския военен аташе в отговор на решението на
Коментари Харесай

Москва изгони британския военен аташе, даде му седмица да напусне страната

Москва изгони английския боен аташе в отговор на решението на Лондон от 8 май да ескпулсира съветския представител.


В съветското външно министерство е извикан представител на английското посолство и пред него е изразен митинг по отношение на експулсирането на съветския аташе от Лондон. Това се споделя в известие на уеб страницата на съветското дипломатическо ведомство.

Руското външно министерство даде обещание корав отговор на дейностите на Англия във връзка с съветската дипломатическа задача

" На 16 май в съветското външно министерство беше извикан представител на английското посолство в Москва, на който беше изразен изострен митинг по отношение на неприателското и голословно решение, взето от управляващите на тази страна на 8 май във връзка с военния аташе. в съветското посолство в Лондон “, споделиха от министерството.

Както добави ведомството, Русия гони военния аташе на Англия от Москва като ответна мярка.

Руското външно министерство съобщи, че ответните ограничения на Русия не се лимитират до експулсирането на английския боен аташе; Москва ще осведоми Лондон за по-нататъшните стъпки.

 

„ Нашата реакция на неприятелските антируски дейности на английската страна, оповестени на 8 май, не завършва с тази мярка. Инициаторите на ескалацията ще бъдат осведомени за по-нататъшни ответни стъпки “, отбелязва министерството.

Те означиха, че английският боен аташе би трябвало да напусне Русия до седмица.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР