Съобщава се, че Индия върви напред с широката забрана на

...
Съобщава се, че Индия върви напред с широката забрана на
Коментари Харесай

Индия иска да криминализира притежаването и прехвърлянето на криптовалута

Съобщава се, че Индия върви напред с необятната възбрана на криптовалутите на нейната територия. Според Ройтерс законодателният орган на страната ще внесе законопроект, който криминализира търговията, добива, прехвърлянето или притежаването на криптовалута. Законопроектът евентуално ще бъде признат, в случай че бъде въведен, с което Индия ще се трансформира в страната с най-строги закони за цифровата валута по света.

Според проекта хората, които имат сходен жанр цифрови активи, ще разполагат със период от шест месеца, в който ще имат опция да унищожават своите притежания. Източникът на Ройтерс, държавен чиновник, не уточни какви ще бъдат законовите санкции, в случай че това не се случи и някой продължи да оперира с криптовалута. Но държавна комисия от 2019 година предложи затвор от 10 години за закононарушения, свързани с криптовалута. Длъжностните лица споделят, че полемиките са във „ заключителен стадий “, макар че няма непоколебим график за внасяне на законопроекта.

Индийското държавно управление очерта проектите си през януари, когато разгласява дневен ред за идната законодателна сесия. Този дневен ред включваше възбрана на „ всички частни криптовалута “ в Индия, с някои изключения за поощряване на общото потребление на блокчейн технологията. Целта е да се пусне публична издадена от държавното управление цифрова валута, като в същото време се забранят всички частни други възможности като биткойн – които доближиха рекордно високи равнища по-рано този месец, в тази ситуация на биткойна цената на курса доближи 59 755 щатски $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР