Директорът на Здравната инвестиционна компания, която отговаря за детската болница,

...
Директорът на Здравната инвестиционна компания, която отговаря за детската болница,
Коментари Харесай

Заради бавене на детската болница: Освободиха директора на Здравната инвестиционна компания

Директорът на Здравната капиталова компания, която дава отговор за детската болница , е освободен. Причината е липса на бистрота и закъснение на работата по националната педиатрия.

Сред нарушаванията, установени от здравното министерство са:

непозволено закъснение в сключването на контракта за разрушение на градежите на терена за педиатрията;необосновано разходване на суми за юридически услуги;неизпълнение на решението на Народното събрание за даване на проект за ускорено създаване на Националната детска болница.

Длъжността му краткотрайно ще се извършва от доктор Влатко Глигоров, който е гинеколог. От здравното министерство показват, че той има богат опит в спешния мениджмънт.

 Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ) 2 мин. Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “ 3 мин. Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “  Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо 3 мин. Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо  Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана 2 мин. Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана  Шокиращият миг, в който майка е хвърлена от влакче в увеселителен парк (ВИДЕО) 2 мин. Шокиращият миг, в който майка е хвърлена от влакче в увеселителен парк (ВИДЕО)  Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ) 2 мин. Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “ 3 мин. Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “  Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо 3 мин. Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо  Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана 2 мин. Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана  Шокиращият миг, в който майка е хвърлена от влакче в увеселителен парк (ВИДЕО) 2 мин. Шокиращият миг, в който майка е хвърлена от влакче в увеселителен парк (ВИДЕО)

Досегашният шеф Николай Борисов съобщи, че няма да разяснява.

Близо 1,3 млн. лева ще обезпечи служебният кабинет за наложителен ремонт на съществуващата СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев ”

Няма проблем с терена на бъдещата държавна детска болница, стана ясно след среща сред служебния здравен министър и Обществения съвет за създаване на държавна педиатрия. Те се схванаха редом да се движат всички процеси по градежа на новата болница.

„ Имаше известно закъснение, само че до края на месеца би трябвало да стартира разрушаването, обезпечен е достъпът на тежката техника, която да влезе на терен и да се стартира работа “, съобщи проф. Иван Литвиненко, предс. на Оценка за съвместимост за Национална детска болница.

Според него решението не е да се спре частната самодейност, а да се форсира държавната

От публичния съвет упорстват да се дефинира статута на педиатрията, както и да се направи разбор за превоза и достъпа до бъдещата постройка. Търси се решение и за фрагментите, които ще се грижат за децата в Националната детска болница.

ОТ Министерство на здравеопазването са уверили, че ще провиснал 15 милиона лв., с цел да насърчат младите лекари да се насочат към педиатрични специалности, които са дефицитни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР