Даниел Лорер за пореден път ще се размине с висок

...
Даниел Лорер за пореден път ще се размине с висок
Коментари Харесай

Разбити мечти: Даниел Лорер отпада за Европарламента

Даниел Лорер за следващ път ще се размине с висок пост на изборите. Това настояват пред „ Филтър “ деятели на „ Демократична България “, които се явяват в коалиция с „ Продължаваме промяната “ за вота 2 в 1 на 9 юни.

Лорер е трети в листата за Европейските избори и огромната му упоритост е да замине за Брюксел. Предварителните данни от електоралните настройки сочат, че ПП-ДБ ще вкара трима евродепутати. Сигурни към този момент са лидерът на листата Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.

Вторият е Стефан Тафров от „ Демократична България ”. И двамата са претенденти единствено за европейските избори и отсъстват от листите на националния избор.

Третият, Даниел Лорер, обаче се е застраховал с първо място във Варна като претендент и за Народното събрание. Това не е инцидентно, разясняват негови съпартийци. Има огромна възможност Даниел Лорер да бъде преместен от третото място с мощен преференциален избор, който е патент на „ Демократична България ”.

Петият в листата, Радан Кънев, разчита навръх това да влезе още веднъж в Европейския парламент.Той имал поддръжка от съпартийците си в ДСБ, както и от „ Да, България ”.

Освен Радан Кънев с преференции напред в листата може да отиде и Христо Петров – Ицо Хазарта, за който като музикант беше обидно да е народен представител, само че парите и нищо-не-правенето в Народно събрание очевадно му се усладиха.

Хазарта още има живи почитатели около музикалната сцена и постоянно е отличник по преференции до момента.

За разлика от него Лорер е едва известен и недолюбван даже в редиците на брокерската Политическа партия.

Същото важи и за четвъртата в европейската листа на обединението – комичната Деница Симеонова. Тя също като Лорер е претендент и за родния парламент като лидер в родната Враца.

За последно Даниел Лорер беше на висок пост като министър на нововъведенията в постоянния кабинет на Кирил Петков от декември 2021 до август 2022 година. След това два пъти е народен представител. Нахалният варненец искаше да се върне в изпълнителната власт в кабинета на Николай Денков, само че след скандал отдръпнаха номинацията му.

Амбициите му за власт обаче не стопираха дотук. През юни 2023 година беше претендент за еврокомисар на мястото на Мария Габриел, само че Европейският парламент избра Илиана Иванова от ГЕРБ.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Даниел Лорер Европарламент мечти
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР