Съединените щати са спрели доставка на бомби за Израел заради

...
Съединените щати са спрели доставка на бомби за Израел заради
Коментари Харесай

Анонимен източник: САЩ са спрели доставка на бомби за Израел

Съединените щати са спрели доставка на бомби за Израел поради готвената атака против „ Хамас “ в южния град Рафа в Ивицата Газа. Това твърди неизвестен източник от администрацията на президента Джо Байдън.

Вашингтон е подхванал хода предходната седмица, защото Тел Авив не е дал отговор изцяло на опасенията за филантропичните потребности на цивилните в града. 

Снимка: Reuters


Рафа е последният град, където не е имало сухопътна военна интервенция . Той е гъсто обитаем, над 1 милион паластинци се намират там, като доста от тях са бежанци от други региони.

Очаква се офанзивата да стартира скоро. Израел дава обещание да ги изтегля, само че непровителствени организации се съмняват, че това е допустимо.

Вчера израелските сили поеха контрола над основния пропускателен пункт край града, през който минава филантропичната помощ, идваща от Египет. Най-малко петима души бяха убити при израелски офанзиви.

 „ Хамас “ одобри съглашението, направено от Египет и Катар Светът 3 мин. „ Хамас “ одобри съглашението, направено от Египет и Катар  Израел се готви за военна интервенция в Рафа Светът 2 мин. Израел се готви за военна интервенция в Рафа  Глад в Ивицата Газа и идна офанзива: Съединени американски щати и Организация на обединените нации с предизвестие Светът 2 мин. Глад в Ивицата Газа и идна офанзива: Съединени американски щати и Организация на обединените нации с предизвестие  Бенямин Нетаняху: Никакъв напън няма да спре Израел да се отбрани Светът 3 мин. Бенямин Нетаняху: Никакъв напън няма да спре Израел да се отбрани  „ Хамас “ одобри съглашението, направено от Египет и Катар Светът 3 мин. „ Хамас “ одобри съглашението, направено от Египет и Катар  Израел се готви за военна интервенция в Рафа Светът 2 мин. Израел се готви за военна интервенция в Рафа  Глад в Ивицата Газа и идна офанзива: Съединени американски щати и Организация на обединените нации с предизвестие Светът 2 мин. Глад в Ивицата Газа и идна офанзива: Съединени американски щати и Организация на обединените нации с предизвестие  Бенямин Нетаняху: Никакъв напън няма да спре Израел да се отбрани Светът 3 мин. Бенямин Нетаняху: Никакъв напън няма да спре Израел да се отбрани

Снимка: Getty Images

Това се случи, откакто Израел разгласи, че няма да се откаже от проектите за интервенция в южния град Рафа, макар че „ Хамас “ одобри предлагането за съглашение на Египет и Катар за преустановяване на огъня.

Предложението за преустановяване на огъня е на три стадия. Първите два ще са с дълготрайност по 42 дни - общо 84 дни. През тях ще бъдат освободени всички заложници, които „ Хамас “ държи, или ще бъдат върнати телата им, в подмяна на 50 палестински пандизчии в израелски затвори. Израел ще би трябвало да изтегли всичките си войски от Ивицата Газа. Третият стадий планува прекратяване на блокадата на Газа.

Снимка: Reuters

Преговорите, в които посредническа роля играят САЩ, Египет, Катар, не престават от седмици. Преди седмици „ Хамас “ отхвърли 6-седмично преустановяване на огъня и връщането на 40 израелски заложници против стотици палестински пандизчии, държани в Израел.

Войната в Близкия изток стартира на 7 октомври, когато бойци на „ Хамас “ нахлуха в южната част на Израел, убиха към 1200 души и взеха повече от 250 заложници. По данни на ръководеното от „ Хамас “ здравно министерство в Газа над 34 700 души са били убити по време на последвалата израелска военна акция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР