Въоръжените сили на Украйна атакуваха руския миночистач от проект 266М

...
Въоръжените сили на Украйна атакуваха руския миночистач от проект 266М
Коментари Харесай

Украйна унищожи още един руски кораб

Въоръжените сили на Украйна нападнаха съветския миночистач от план 266М " Ковровец ", оповестява украинският Генерален щаб, представен от The Moscow Times. " Тази вечер силите за защита на Украйна унищожиха миночистача на Черноморския флот на Руската федерация от план 266-М " Ковровец ", се споделя в известието.
 
Украинското командване не даде детайлности, Министерството на защитата на Руската федерация не разяснява обстановката. По-рано съветското военно ведомство заяви, че Киев е блъснал Крим с ракети ATACMS.
 
Миночистачите план 266М " Аквамарин-М " са серия от кораби, предопределени за търсене и заличаване на морски мини, както и за ориентиране на други плавателни съдове през минни полета. " Ковровец " стартира службата си през 1974 година. През октомври предходната година в залива на Севастопол сходен миночистач " Иван Голубец " беше развален от украински удар.
 
Общо през двете години на войната Русия е изгубила повече от 20 военни кораба, в това число огромни десантни кораби, подводници и флагманския крайцер " Москва ", съгласно калкулации на нидерландската група за разбор въз основа на открити данни. Преди нахлуването в Украйна съветският флот в Черно море се състоеше от повече от 70 кораба.
 
Сред развалените или потопени са 5 от 7 огромни десантни кораба, които са били част от флота преди началото на нашествието в Украйна. Това са " Цезар Куников ", " Новочеркаск ", " Саратов ", " Оленегорски горняк " и " Минск ". В началото на март специфичните елементи на Главното ръководство за разузнаване на Министерството на защитата на Украйна (ГУРМО) оповестиха за унищожаването на най-новия патрулен транспортен съд на Черноморския флот " Сергей Котов ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР