Той е смятан за протеже на върховния революционен лидер Хаменей

...
Той е смятан за протеже на върховния революционен лидер Хаменей
Коментари Харесай

Изчезването на президента на Иран може да свали режима

Той е считан за протеже на висшия " революционен водач " Хаменей и сe говореше, че е най-вероятният му правоприемник. Подобаващо, той се счита за директен потомък на ислямския оракул Мохамед и произлиза от семейство на духовници.

Изчезването на Ибрахим Расаи може да приближи края на режима на аятоласите в Иран, написа „ Билд “.

Откакто встъпи в служба, в страната избухват протести: на от ден на ден иранци им е писнало от теокрацията и желаят свободата си, даже с риск за живота си. Протестите избухват още веднъж и още веднъж, да вземем за пример когато дами са задържани и измъчвани за това, че се опълчват на условието за носене на кърпа и демонстрират косите си. Само през 2022 година най-малко 200 стачкуващи са убити от нравствената полиция, а от този момент насам е имало още доста сходни митинги.

Под управлението на Раиси Революционните гвардейци - иранската милиционерска войска, също продължи да уголемява властта си в целия Близък изток - в началото с помощта на заплащанията от Запада в подмяна на гаранцията, че Иран няма да сътвори нуклеарна бомба.

Тази договорка се смята за несполучлива - и Иран управлява милициите в Ирак, Йемен, Ливан, Сирия и палестинските територии.

От всички тези страни сега към Израел се изстрелват ракети. В нощта на 13 против 14 април Иран нападна еврейската страна, която се заклева да унищожи. С 300 ракети, безпилотни самолети и крилати ракети от Иран и марионетните милиции ( " проксита " ). Нападението значително се провали: Израел и неговите съдружници съумяха да прихванат множеството от ракетите.

Ако Раиси не бъде открит след злополуката с хеликоптера му, мнозина няма да жалят. Това би провокирало вътрешна битка за заместничество на властта на висшия водач на Иран - аятолаха, който е на 85 години и времето му отпред на страната отива към своя край. А това подхранва очакванията за срив на режима на аятоласите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР