Руснаците, които са напуснали Русия, могат да бъдат обявени за

...
Руснаците, които са напуснали Русия, могат да бъдат обявени за
Коментари Харесай

Руснаците, напуснали родината, след старта на войната,може да бъдат обявени за чуждестранни агенти

Руснаците, които са напуснали Русия, могат да бъдат оповестени за " задгранични сътрудници ", съобщи ръководителят на комисията на Съвета на федерацията на Русия за отбрана на държавния суверенитет Андрей Климов.

 

Според изявления в съветските медии Климов има поради хора, които са напуснали Русия след нахлуването ѝ в Украйна и след оповестяването на мобилизацията.
 
" Ако прочетете деликатно закона за надзор на лица, намиращи се под непознато въздействие, човек, който е отишъл в чужбина, не е ли бил под непознато въздействие? Той е. И в случай че е написал собственоръчно декларация, в която декларира, че осъжда всички тук или нещо сходно, това значи, че е направил политически акт, т.е. бил е под непознато въздействие и е направил политически акт. Може ли той да попадна под действието на този закон? Лесно ", споделя Климов.

 

В Кремъл обявиха, че няма позиция по въпроса и че Климов евентуално е изразил персоналното си мнение.

 

През 2022 година съветските управляващи трансформираха закона за " задграничните сътрудници ", тъй че с цел да се даде подобен статут, към този момент не е належащо да се твърди, че обещано лице има задгранично финансиране - задоволително е да се каже, че е под " задгранично въздействие ".

 

Междувременно Държавната дума на Русия одобри на трето и последно четене закон за анулация на възбраната за наборна военна работа на жители осъждани или съдени за осъществяване на тежко закононарушение.
 
Забраната ще остане в действие за лица, наказани по избрани членове от Наказателния кодекс, като закононарушения против половата цялост на малолетни и малолетни, тероризъм, взимане на заложници, държавна измяна, образуване и финансиране на екстремистка общественост, обществени апели към екстремизъм, както и някои други.

 

Законът също по този начин разрешава прехвърлянето на жители, които минават различна гражданска работа, на цивилен длъжности във въоръжените сили на Русия по време на готовност.

 

Освен това депутатите одобриха на трето четене закона, определящ статута на доброволците, техните права, процедурата за погашение на заплати и други въпроси. Законът планува, че доброволческите елементи могат да бъдат образувани от Министерството на защитата въз основа на решение на съветския президент. Доброволците ще имат същия статут като служещите по контракт.

 

За набирането на пандизчии за войната в Украйна в Русия стана известно през лятото. Първоначално тя се осъществяваше от ЧВК " Вагнер " ; на пандизчиите, които се съгласяват да отидат на война, се дава обещание заплащане и прошка. През октомври стана известно, че съветското Министерство на защитата също е почнало такова набиране на военнослужещи, което се прави в колониите, където някогашни чиновници на службите за сигурност излежават присъдите си, съобщи .

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР