Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган атакува песенния конкурс “Евровизия,

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган атакува песенния конкурс “Евровизия,
Коментари Харесай

Ердоган нарече Евровизия „заплаха за семейството“

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган нападна песенния конкурс “Евровизия ”, обвинявайки годишното събитие, че предизвиква “неутрализирането на половете ” и заплашва обичайното семейство, съобщи АП.

В тирада, произнесена след съвещание на кабинета, Ердоган дефинира участниците в състезанието като “троянски коне на обществената корупция ” и съобщи, че държавното управление му е имало право да не позволява Турция до присъединяване в състезанието от 2012 година насам.

Това беше явна отпратка към швейцарския артист Немо, който по-рано този месец завоюва 68-ия конкурс за ария на Евровизия. 24-годишният артист стана първият небинарен победител в състезанието, в който хомосексуалистите от дълго време са намерили своето леговище.

“На такива събития стана невероятно да срещнеш естествен човек ”, твърди Ердоган, чието държавно управление през последните години стана по-малко толерантно към ЛГБТ общността.

“Сега в действителност разбираме, че сме взели вярното решение, като сме държали Турция настрани от това позорно съревнование през последните 12 години ”, сподели той. В понеделник Ердоган също по този начин дефинира сериозния спад на раждаемостта в Турция като “екзистенциална опасност ” и “катастрофа ” за страната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР