Руския монополист Газпром“ обяви, че подаването на природен газ към

...
Руския монополист Газпром“ обяви, че подаването на природен газ към
Коментари Харесай

„Газпром“ спря газа към Германия

Руския монополист „ Газпром “ разгласи, че подаването на природен газ към балтийския газопровод „ Северен поток 1 “ е било изцяло прекратено. Руските управляващи сервираха следното пояснение за прекъсването – при работата по поддръжката на последната настояща турбина на газопровода „ Северен поток “ разкрили щета, до отстраняването на която е заставен изцяло да спре превоза на синьо гориво по оборудването. Истиността на това изказване предстои на съществени подозрение.

С обяснението, че турбината не може да работи безвредно, е спряна и компресорната станция „ Портовая “, се споделя в известието, представено от „ Ройтерс “.

Новината идва броени часове преди обещаното за на следващия ден сутринта стартиране на газа по газопровода, който бе затворен в сряда за следващата профилактика.

По-рано през днешния ден цената на природния газ в Нидерландия спадна с 12 % – до 212 евро на мегаватчас, в очакване, че Русия въпреки всичко ще възобнови доставките през Балтийско море.

В известието си довечера „ Газпром “ не даде никакъв период, в който „ Северен поток 1 “ ще проработи още веднъж.

Бе подозрение, това следващо прекъсване на газа за Европа в нарушаване на всевъзможни интернационалните правила и контракти е следващ случай, в който Путин употребява газа като оръжие в своята война. 

И до момента в който Путин и Русия през днешния ден споделят едно, на следващия ден вършат друго по повод газа – и освен, в България към момента се намират политици, които, обратно на всякаква логичност, упорстват да се договаря с „ Газпром “. 
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР