Ще ядем версия на тази салата три пъти седмично от

...
Ще ядем версия на тази салата три пъти седмично от
Коментари Харесай

Салата от домати, авокадо и ботарга — рецепта на Honey & Co

Ще ядем версия на тази салата три пъти седмично от в този момент до септември (октомври, в случай че е добра година). Има домати за наслада, тяло и сок, целина за водниста хрупкавост, лук за заостреност и кремообразно авокадо.

Всичко, от което се нуждае, е нотка разкош. Добра риба звук или аншоа са алтернатива, само че bottarga е това, което в действителност желаеме: осолена хайвер на кефал. Деликатес в доста средиземноморски кухни, може да бъде малко мъчно да се откри, само че не толкоз мъчно, в случай че имате турски пазар наоколо или италиански деликатес (и, несъмнено, както всичко останало, можете да го получите онлайн). Сърната нормално се потапя във восък, с цел да се резервира, тъй че наподобява като къса заострена свещ. Вкусът е елементарен за обичане, само че сложен за разказване: бездънен, сладостен, лют с нотка на морски бриз, нещо приблизително сред серано шунка и хайвер.

Магията му е, че мигновено прави доста елементарни неща необикновено вкусни: настъргването върху дълги влакна паста в зехтин или върху парещ картоф с локви разтопено мехлем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР