Екранните адаптации на Хенри Джеймс традиционно са от благопристойната страна.

...
Екранните адаптации на Хенри Джеймс традиционно са от благопристойната страна.
Коментари Харесай

Режисьорът на The Beast Бертран Бонело: „Въпросът е как да не се поддадем на страха“

Екранните акомодации на Хенри Джеймс обичайно са от благопристойната страна. Звярът (излязъл във Франция като La Bête), новият филм на френския сценарист и режисьор Бертран Бонело, е въодушевен от новелата от 1903 година „ Звярът в джунглата “ и надлежно има своите тънко тонизирани салонни подиуми. Но всеотдайният Джеймсиан може да потръпне от други детайли: подводна заплаха, дискотечни подиуми, разрастващи се в близко бъдеще, и поредност от трилър „ навлизане в дома “, с героинята в заплаха в Лос Анджелис.

Такива контраинтуитивни линии са присъщи за Бонело, чиито скорошни филми включват сатирата за политическия трилър Nocturama и квази-хладния Zombi Child. В „ Звярът “ смесицата от жанрове – трилър, сантиментален интервал и научно-фантастична антиутопия – води до филм, който не е просто хибрид, а нещо като екзотично кинематографично страшилище.

„ Ако наречете филм [Звярът], там евентуално има някакво страшилище “, споделя Бонело, размишлявайки на кафе в жилището си в Париж, където се срещам...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР