СподелиРуските въоръжени сили са установили контрол над още три селища

...
СподелиРуските въоръжени сили са установили контрол над още три селища
Коментари Харесай

Русия установи контрол над още три селища в Украйна

Сподели
Руските въоръжени сили са открили надзор над още три селища в Украйна – две в североизточната Харковска област и едно в Запорожка област на югоизток, съобщи през днешния ден министерството на защитата на Русия, представено от Ройтерс.

Руски войски са завладяли Глибоке и Лукянци в Харковска област, както и Работино в Запорожка област, се споделя в изказването.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери достоверността на информацията за ситуацията на бойното поле посредством самостоятелни източници.

Руските войски ще унищожат цялото американско военно съоръжение, което е доставено на Украйна, съобщи през днешния ден говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, написа Българска телеграфна агенция.
Руските въоръжени сили са заели през днешния ден позиции в украинския граничен град Вовчанск в североизточната Харковска област и сраженията там са интензивни,
съобщи Ройтерс, като се базира на началника на локалната полиция Олексий Харковски.

„ Ситуацията е извънредно сложна. Врагът е взел позиции по улиците на град Вовчанск “, написа Харковски във „ Facebook “.

Завземането на Вовчанск, който се намира на 5 километра от границата, би било най-значителната победа на съветските сили, откогато нахлуха в Харковска област в петък.

Това откри нова фронтова линия и принуди Киев да изпрати подкрепления, отбелязва Ройтерс.

В същото време Русия заяви, че е обезвредила двадесетина украински дрона, които са били ориентирани към съветски цели, в това число и такива на 1000 километра от границата с Украйна.

„ През нощта няколко опита на режима на Киев да извърши терористични офанзиви против цели на съветска територия бяха осуетени “, съобщи министерството на защитата на Русия.

Руските системи за противовъздушна защита са прехванали и унищожили 17 дрона в няколко гранични с Украйна области, както и 10 ракети АТАКМС над Крим.

Украински дрон е бил свален тази заран в Татарстан, съветска република ситуирана на над 1000 километра от Украйна, разгласи съветското министерство на защитата в настрана изказване. Ограничения за полети бяха въведени затова на летищата в Казан и Нижнекамск, двата огромни града в републиката.

Накрая в Ростовка област, в която се намира генералният щаб на съветските сили, изпратени на бойното поле в Украйна, два дрона взеха под прицел горивен склад, като провокираха детонации, съгласно локалния регионален шеф Василий Голубьов. Атаката не докара до пожар, никой не е бил ранен, увери Голубьов в приложението „ Телеграм “.

Киев се зарече да отнесе боевете на съветска територия в отговор на доста съветски бомбардировки по Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР