Флакони с райски газ са намерили криминалисти в останките на

...
Флакони с райски газ са намерили криминалисти в останките на
Коментари Харесай

Джипът на Кристиан - пълен с флакони с райски газ

Флакони с божествен газ са намерили криминалисти в останките на джипа, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян катастрофира в Пловдив преди две денонощия. Това оповестиха източници, близки до следствието.

От полицията към момента не оповестяват детайлности за резултатите от експертизата, която ще покаже има ли съществуване на неразрешени вещества в кръвта на починалия студент. Експерти от Пътна сигурност обаче допускат, че тестванията ще отчетат дрога или алкохол, защото лидерът не се е тормозил нито от насърчаване на страховити скорости в градски  условия, нито от дъжда във въпросната нощ, а е траял решително да натиска газта.

Младият мъж почина на място, откакто профуча с близо 200 км./ч на мокра настилка и се удари челно в засадените към шосето вековни дървета. Живота си загуби и студентката Теодора Николова, която се е возила до него начело.

Ударът в едно от дърветата на централна улица е бил толкоз мощен, че мощното возило безусловно се е разполовило. Спящи в региона пловдивчани бяха събудени от мощен екот малко след 03:30 неделя против понеделник, а живущи в околията помислили, че става земетресение.

Другите двама пасажери към момента се борят за живота си в болница. 

" Оперираха щерка ми. Нейното положение е по-тежко от това на момчето. Цяло знамение е, че са оживели ", съобщи майката на момичето, което бере душа в интензивното на болница " Св. Георги ". Красимира Узунова разясни, че на щерка ѝ медиците са направили животоспасяваща коремна намеса. Пострадал е и черният дроб на девойката.

Психиатри нееднократно са упорствали за криминализирането на разпространяване, продажби и приложимост на божествен газ. Флаконите са същински шлагер измежду тийновете и могат свободно да бъдат закупени от всяка дискотека или клуб.

„ Райският газ кара да се чувстваш вечен “, съобщи наскоро доктор Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ райският газ се употребява с медицински цели при следена среда, само че е доста рисков, когато се употребява неконтролируемо.

„ Той няма да убие, само че провокира еуфория, която бързо отминава. А под тази еуфория може да се случат доста неща. Чувството, което основава райският газ, е заразително и кара хората да пробват още веднъж и още веднъж. А това, че си го комбинирал с алкохол още повече подвига настроените и излиташ като един Икар “, означи психиатърката.

" Това има доста дълбоки корени. Това е консуматорското отношение към живота, а то води до опитване. Само че опитването води до процеси, които ние не знаем по какъв начин ще завършат. Имаме съществено проблеми, свързани с ценностната система и означаваме сериозен цивилизационен декаданс и доста сериозен проблем с институциите, които не извършват пълномощията си с цялата суровост на закона “, споделя още Гълъбова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР