Според анализ на Уолстрийт Джърнъл на ежедневните данни от командването

...
Според анализ на Уолстрийт Джърнъл на ежедневните данни от командването
Коментари Харесай

Уолстрийт Джърнъл: Руските бомбардировки на Украйна са по-смъртоносни от всякога

Според разбор на " Уолстрийт Джърнъл " на ежедневните данни от командването на украинските военновъздушни сили през последните шест месеца Украйна е прехванала към 46% от съветските ракети, в съпоставяне със 73% през предходните шест месеца.

През предишния месец процентът на прехванатите ракети е понижен до 30 %. Процентът на прехващане на дронове " Шахед ", които са по-лесни за събаряне, е понижен единствено с 1% до 82% през последните шест месеца.

Въпреки че данните за нападенията и прехващанията са непълни, а Украйна употребява сходна статистика за пропагандни цели, представител на украинската войска и самостоятелен анализатор в региона на защитата обявиха, че като цяло данните дават точна картина.

Засилените бомбардировки унищожават инфраструктурата и градовете, изчерпвайки така и така оскъдните ресурси от ракети, от които Украйна се нуждае, с цел да държи съветските военновъздушни сили надалеч от небето си.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в неделя по Си Би Ес нюз, че многомесечното закъснение в Конгреса е коствало скъпо. " Правим всичко допустимо, с цел да ускорим тази избавителна стратегия. Европейците вършат същото ", сподели Блинкен.

Служител на европейско военно разузнаване съобщи, че идващите към два месеца ще бъдат от решаващо значение за това дали съветските военновъздушни сили ще могат да бъдат сдържани, преди в Украйна да дойдат нови западни средства за противовъздушна защита.

" Колкото по-малка е опасността за съветските самолети от украинската защита, толкоз по-голяма е опасността за украинските войски на земята и сериозната инфраструктура ", споделя Дъглас Бари, специалист по въздушно-космическите въпроси в мозъчния концерн " Международен институт за стратегически проучвания ".

Данните сочат, че през последните шест месеца Русия е изстреляла към 45% повече дронове и ракети, в сравнение с през предходните шест месеца.

Прехващането на повече офанзиви изчерпва запасите от муниции, а огромните залпове могат да пречупят украинската защита, защото системите за противовъздушна защита от време на време не съумяват да се презаредят задоволително бързо, споделя чиновник на украинската войска.

Русия е изстреляла съвсем два пъти повече безпилотни летателни апарати " Шахед " - 2628 през последните шест месеца - в сравнение с през предходния интервал, сочат данните. Анализатори настояват, че безпилотните летателни апарати се употребяват частично за разкриване на системите за противовъздушна защита преди изстрелването на ракети.

Русия е изстреляла 114 балистични и 46 хиперзвукови ракети " Кинжал " и " Циркон ", което е надлежно с 33 и 27 повече от предходните шест месеца. Москва също по този начин употребява още веднъж системите си за противовъздушна защита, с цел да нападна украинската територия, като единствено през тази година е изстреляла 175 ракети от системите за Противовъздушна отбрана С-300 или С-400.

През последните шест месеца ВСУ е свалила единствено 10% от балистичните ракети, изстреляни от съветските сили. Според данните нито една от ракетите С-300 и С-400, изстреляни по Украйна през тази година, не е била прехваната

Данните демонстрират по-висок % на прехващане на крилати ракети като Х-555. Украинската войска твърди, че те могат да бъдат свалени със средства за Противовъздушна отбрана с по-широк набор, защото тези ракети нормално са по-бавни и по-малки. За тази цел Украйна употребява отбранителни системи със междинен обхват на деяние, като да вземем за пример доставяните от Запада NASAMS.

Patriot е единственият благонадежден метод за събаряне на балистични и хиперзвукови ракети, както и на ракети С-300. Но Киев разполага с малко системи Patriot, както и с муниции за тях.

Доставките от Съединени американски щати към този момент са отключени и Пентагонът съобщи, че ще изпрати още муниции за Patriot. Някои от ракетите евентуално ще бъдат взети от запасите, а други ще бъдат поръчани и производството им ще отнеме няколко години.

Украинските въоръжени сили отхвърлиха да посочат точния брой на системите Patriot, които сега работят в Украйна, само че обявиха, че се броят на пръстите на едната ръка. Президентът Володимир Зеленски съобщи пред кореспонденти, че Украйна се нуждае от най-малко 7 спомагателни системи Patriot и че са нужни 25 ракетни установки, с цел да се покрие цялата територия на Украйна.

Киев разполага с редица други системи за противоракетна защита, в това число NASAMS и IRIS-T, само че те не са толкоз ефикасни против балистични и хиперзвукови ракети, а зенитните ракети са преоборудвани от отбранителни в нападателни.

Войната във въздуха в този момент може да се сведе до това коя страна ще успее да изпревари другата в доставката на ракети. Украйна е подвластна от западните си съдружници, които се затрудняват да създават ракети задоволително бързо.

Русия към момента разполага със лични ресурси и е в положение да създава 170 ракети месечно, съгласно украински чиновник. Москва също по този начин получава безпилотни летателни апарати и ракети от съдружниците си Иран и Северна Корея. Засега съветските сили не престават да нападат Украйна с ракети и безпилотни самолети от север, изток и юг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР