Русия навлиза в третата година от война в Украйна със

...
Русия навлиза в третата година от война в Украйна със
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Кремъл забогатява от продажбата на петрол на САЩ през Индия

Русия навлиза в третата година от война в Украйна със обилни средства в държавната хазна, с помощта на рекордните 37 милиарда $ от продажбата на недопечен нефт на Индия предходната година.

Информацията е доказана и от Киев

Голяма част от този нефт е пречистен от Индия и по-късно изнесен в Съединени американски щати като петролни артикули на стойност над 1 милиарда $, оповестява Си Ен Ен.

Медията се базира на данни на Центъра за проучване на силата и чистия въздух (CREA). Те демонстрират, че Индия  е нараснала покупките си на съветски недопечен нефт над 13 пъти след  началото на войната на 24 февруари 2022 г .

Въпреки че продажбите на съветски недопечен нефт за Индия не подлежат на наказания и са изцяло законни, проучването на маршрутите за мореплаване от специалисти сочи, че този голям размер колета включва така наречен „ горист флот “ от танкери за недопечен нефт. Той е основан особено от Москва, с цел да се опита да прикрива с кого и по какъв начин търгува макар глобите.

Предполага се, че в листата ще бъдат включени и чиновници на затвори

Журналисти на Си Ен Ен стават очевидци на сходна интервенция на гръцко пристанище по-рано този месец. Два петролни танкера – единият солиден, другият по-малък – са ситуирани един до различен за прекачване от транспортен съд на транспортен съд на недопечен нефт. По този метод се прикрива произходът и крайната му дестинация.

Десетки сходни прехвърляния се случват всяка седмица в Лаконския залив на Гърция, комфортна точка по пътя към Суецкия канал и азиатските пазари, споделят анализатори.

Ново следствие демонстрира, че България продължава да внася съветски нефт над ценовата граница на Европейски Съюз

Така средствата, които си набира Кремъл макар глобите, слагат Русия в по-добра позиция да поддържа продължителна война с Украйна.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР